Daar is de zomer, daar is het speelpein

FOTO. Speelpleinzomer Joepla start met factor 50 op 309 kinderneusjes

De eerste échte vakantiedag op een maandag, een strakker plan was er niet. Speelplein Joepla in de Koning Boudewijnlaan was er in elk geval klaar voor: iets voor half twee verdrongen zich liefst 309 kinderen aan het amfitheater voor de opening van een nieuw speelpleinseizoen. Qua decor heeft Joepla zich al meteen overtroffen: een gigantisch huis met meerdere verdiepingen, inclusief badkamer en centrale verwarming. Vanwaar het lawaai uit de kelder komt, zullen de Joepla'ers met mondjesmaat moeten ontdekken, samen met Evert en Anja en de knorrige papa van dienst, Barry. De grootste hitte lijkt even geleden, maar toch waren de "smeermeisjes" van Joepla gisteren opnieuw paraat. Zelfs wij ontsnapten niet aan een veeg met zonnecrème factor 50.

Gekke wezens waren er genoeg te bespeuren op de eerste dag: Mexicanen, holbewoners, Superwoman, een boerenfamilie op zoek naar gestolen kippen, middeleeuwse krijgers, acrobaten en turners..  Een bont allegaartje animatoren dat uw kinderen vandaag en de komende maanden - tot en met 23 augustus - op sleeptouw neemt voor een lange zomer zorgenloos speelplezier.

Joepla is natuurlijk meer dan ravotten tussen 13.30 uur en 17.00 uur: deze week al zijn er ski-, snowboard en musicalkampen. In de voormiddag kunnen Joepla'ers ook al de beentjes strekken in een sportkamp. Wie nog vroeger het huis uit moet omdat de mama en papa nog aan het werk zijn, kan ook 's ochtends naar de Landelijke Kinderopvang vzw. Vandaaruit is er begeleiding naar het speelplein. Er zijn ook dagelijkse pendelbussen vanuit Beervelde, Zaffelare en Zeveneken. Uitstappen zijn er dit jaar naar Rozebroeken, doecentrum Hidrodoe, Planckendael, kinderboerderij 't Bakkershof, familiepark Harry Malter, Pretland, naar zee, naar Scheldorado, Bobbejaanland, Walibi, Technopolis. Joepla verkent gewoon heel Vlaanderen op zoek naar fun voor kinderen.

Vrijdag 5 juli - deze week dus nog - is er ook al open dag op het speelplein. Ouders kunnen dan zelf eens komen kijken hoe hun engeltjes en bengeltjes het ervan af brengen in het grootste speelparadijs van Lochristi.

Speelpleinwerking Joepla, elke werkdag van 13.30 uur tot 17.00 uur, voor kinderen van 4 jaar tot en met 15 jaar. Aanmelden kan vanaf 13 uur, een half uurtje later sluit het hek onherroepelijk. Koning Boudewijnlaan, ingang naast de bib. Meer info op www.speelpleinjoepla.be en op de FB-pagina. 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio