Tim Merlier sliep amper drie uurtjes na Belgische titel: “Beelden bekeken met tranen in de ogen”

Tim Merlier sliep amper drie uurtjes na Belgische titel: “Beelden bekeken met tranen in de ogen”

Foto: BELGA

Een dag na zijn triomf op het BK kan Tim Merlier (26) nog steeds niet geloven dat hij die Belgische driekleur kon bemachtigen. “Het is een droom. Ik heb de beelden herbekeken met tranen in de ogen.”

Hij vertrekt vanavond naar Ibiza. Een weekje vakantie met vriendin Jasmine en mama Heidi. Al weet hij niet of hij zijn kersverse trui meeneemt. “Misschien steek ik hem toch in de valies.”

Het moet allemaal nog een beetje doordringen bij Tim Merlier. Hij heeft ook weinig geslapen. “Drie uurtjes. Ik heb eerst gefeest met in het café van mijn mama, Sintarnolduspleintje in Wortegem en daarna ben ik naar mijn ander supporterslokaal getrokken, café Lucky Mar in Anzegem. Rond 3 uur 30 heb ik daar de boel gesloten. Ik heb enorm genoten van de supporters. Hun blijdschap maakte mij fier. Om 7 uur was ik opnieuw wakker. Ik ben dan maar opgestaan.”

De renner die een paar maanden geleden nog zonder ploeg zat is nu Belgisch kampioen en zit als bij Corendon-Circus. Het team van de broers Roodhooft heeft plannen met Merlier. “Anderhalf jaar geleden al babbelde ik met Merlier. Toen koos hij niet voor ons. In juni kwamen we wel tot een akkoord en tekende hij voor twee twee jaar. Wij proberen iets te bieden aan renners zoals Gianni Vermeersch en Tim Merlier. Bij ons hoeven ze niet te kiezen tussen de weg en het veld”, zegt Philip Roodhooft. “Willen we dat hij ook koersen rijdt in het voorjaar? Ja, natuurlijk. Maar in combinatie met de cross. Wij hebben bewezen dat je niet moet kiezen. Beide kan.”

“Ik kijk op naar Van Aert en Van der Poel”

Merlier rust nu drie weken en herneemt in de GP Cerami. Midden augustus wordt hij dan een van de speerpunten van bondscoach Rik Verbrugghe op het EK in Alkmaar.

De ster van Merlier is rijzende maar de renner zelf blijft rustig. “Ik ga niet van de daken schreeuwen wat ik allemaal wil winnen. Ik ben zo niet. Natuurlijk heb ik ambitie, ik heb dat altijd al gehad op de weg. In de ZLM Tour in 2015 spurtte ik al in het zog van Kittel en Greipel. Maar dat werd niet opgemerkt. Pas na de prestaties van Wout van Aert en Mathieu van der Poel op de weg werd ook ik in de gaten gehouden. Zij hebben mij ook geïnspireerd: ik kijk op naar hen.”

Tim Merlier sliep amper drie uurtjes na Belgische titel: “Beelden bekeken met tranen in de ogen”
Foto: Photo News

“Ik droom van parijs-Roubaix”

Welke koersen op de weg hij gaat rijden moet nog allemaal besproken worden met het team. “Ik droom van parijs-Roubaix. Ik heb die koers ooit gereden bij de beloften. Ik weet niet hoe ver ik kan reiken in andere koersen, we zien wel. En als ik moet werken voor Mathieu van der Poel dan doe ik dat gewoon.”

Merlier heeft bewezen dat hij de snelste spurter is van België. Hoe ziet hij zichzelf internationaal? “Moeilijk te zeggen. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit tegen Dylan Groenewegen gespurt, maar heb bijvoorbeeld wel al Fabio Jakobsen geklopt. We zien wel. Weet je, ik droomde al van mijn tiende om wielrenner te worden, maar mocht van mijn ouders pas koersen op mijn twaalfde. Ik werd ook meegezogen door de successen van Mario De Clercq en al die feestjes na zijn titels inspireerden mij. Wat ik nu meemaak is fantastisch. En ik hoop dat ik nog lang kan koersen.”

ANALYSE. Blijkbaar hebben enkel de broers Roodhooft het verhaal van De Clercq over Merlier gehoord

Tim Merlier sliep amper drie uurtjes na Belgische titel: “Beelden bekeken met tranen in de ogen”
Foto: Photo News

“Toen we samen zaten om het contract te officialiseren kwam het Belgisch kampioenschap al ter sprake. Ik was ervan overtuigd dat hij daar kon winnen”, aldus Philip Roodhooft. “Het is toch niet de laatste twee weken dat Merlier een sprinter geworden is. Dat kon hij daarvoor al. Het was niet dat we na de Elfstedenronde plots dachten dat hij Belgisch kampioen kon worden. Ik was zelfs blij dat hij Halle-Ingooigem niet won, want dan was zijn favorietenrol nog groter geweest.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.