Cruciale wedstrijd op EK Basketbal

Belgian Cats moeten winnen of de olympische droom is al voorbij (en dreigt het einde van Ann Wauters)

Belgian Cats moeten winnen of de olympische droom is al voorbij (en dreigt het einde van Ann Wauters)

Foto: BELGA

Plaatsen de Belgian Cats zich voor de kwartfinales en blijven ze in de running voor het preolympisch tornooi en de grote droom Tokio 2020? Vanavond omstreeks 19.45 uur kennen we het antwoord. Meesseman en co. moeten absoluut winnen tegen Slovenië.

Na het dramatische verlies tegen Servië moeten de Belgian Cats vandaag alweer aan de slag. De barrage tegen Slovenïe moet absoluut gewonnen worden om nog in aanmerking te komen voor een ticket vor Tokio 2020 en dat was toch het grote doel van deze missie. “Dat we direct weer het parket op moeten, is een voordeel. Dan heb je niet veel tijd om te piekeren en blijf je ook in het ritme”, zegt Emma Meesseman.

Slovenië eindigde in zijn poule met 1 op 3 op de derde stek. Het verloor nipt van Hongarije, kreeg een pak voor de broek van Italië en won tegen Turkije. “Het is een ploeg in opmars. Ze hebben vooral een sterke driehoek met de genaturaliseerde Amerikaanse Shante Evans, topspeelster Teja Oblak en Nika Baric, een ploeggenote van Emma Meesseman. Het is net zoals Servië een agressieve ploeg”, zegt bondscoach Philip Mestdagh.

Als de Cats Slovenië kloppen, wacht donderdag in de kwartfinale Frankrijk.

Einde van een icoon?

Als de Cats onderuit gaan, is niet alleen de olympische droom weg, het zou dan ook wel eens de laatste match van Ann Wauters kunnen geweest zijn. De vijfvoudige Europese Speelster van het Jaar wordt in oktober 39 jaar en wil enkel verder doen als de Cats zich kwalificeren voor het preolympisch toernooi. Hopelijk is de 110de cap voor Wauters vanavond dus niet de laatste.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.