Lionel Messi reageert furieus na uitschakeling op Copa America: “Alle bullshit-beslissingen waren in hun voordeel”

Lionel Messi reageert furieus na uitschakeling op Copa America: “Alle bullshit-beslissingen waren in hun voordeel”

Foto: AFP

Voetbalvedette Lionel Messi grijpt opnieuw naast een hoofdprijs met het nationale elftal van Argentinië. Op de Copa América in Brazilië is Argentinië in de halve finale uitgeschakeld door het gastland. In Belo Horizonte werd het 2-0 voor de Brazilianen. Achteraf reageerde Messi met een (voor hem) ongeziene scheldtirade.

Gabriel Jesus zorgde in de eerste helft voor de voorsprong in de spannende wedstrijd. Een snelle aanval, die werd opgezet door aanvoerder Dani Alves met een heerlijke dribbel, kwam via Roberto Firmino bij Jesus terecht, die hard binnenschoot.

Argentinië, met Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis, creëerde goede kansen via Messi en Rodrigo De Paul, maar kreeg de gelijkmaker er niet in. Uit een counter maakte Firmino in de tweede helft op aangeven van Jesus de 2-0.

Brazilië waar een andere Ajacied, David Neres, de hele wedstrijd op de bank zat, neemt het in de finale zondag op tegen de winnaar van het duel tussen Chili en Peru.

Messi achteraf ongezien furieus

“Brazilië was niet beter dan wij”, reageerde Messi furieus. “Ze scoorden vroeg maar scoorden een tweede keer nadat een penalty (van Aguero) niet werd toegekend. “De VAR werd het beu om shit-fouten te maken in deze Copa-Amerika. Al het hele tornooi grijpen ze in bij bullshit-handspel, domme fucking-strafschoppen en bullshit-fouten. Maar vandaag hebben ze het zelfs niet gecontroleerd. Vandaag zijn ze nooit naar de VAR gegaan. Alle bullshit-beslissingen waren in hun voordeel. Kaarten voor ons, niet voor hen. Er waren duidelijke fouten die de scheidsrechter nooit zag maar bij het minste contact werd er in het voordeel van Brazilië gefloten. Al die bullshit leidde ons af.”

Lionel Messi reageert furieus na uitschakeling op Copa America: “Alle bullshit-beslissingen waren in hun voordeel”
Foto: AP

De Argentijnse wereldster was voor zijn doen opvallend hard, tijdens de wedstrijd ging hij al de confrontatie aan met de scheidsrechter: “We zijn boos omdat we heel goed hebben gespeeld en we er enorm veel moeite voor hebben gedaan. Dat het dan zo moet eindigen, maakt ons verdrietig... Ik sprak met de scheidsrechter en hij zei dat hij ons zou respecteren en op ons zou letten, maar op geen enkel moment zag ik dat.”

Ook Sergio Aguero was ontstemd over de VAR. “Ze vertelden ons dat de VAR als een vijfde scheidsrechter zou zijn. Maar als het zo uitpakt, heb ik liever dat hij er niet is”, aldus de spits van Manchester City. “Ik liep het strafschopgebied in en Alves hield me tegen met zijn voet, het was een duidelijke fout, zo duidelijk dat Foyth stopte en wachtte tot er zou gefloten worden.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen