FOTO. Deinze huldigt verdienstelijke Deinzenaren

Het stadsbestuur van Deinze huldigde dinsdagmiddag verdienstelijke Deinzenaren Bruno Vanobbergen, Hugo Thoen, Frank Lippens en Johan Dhondt. De merkwaardige weg die zij bewandelden verbindt hen in het verleden of heden met de stad. Zij kregen uit handen van burgemeester Jan Vermeulen een litho van “The book of hours”, het kunstwerk naar een ontwerp van Argentijnse topkunstenaar Jorge Macchi dat in de raadzaal van dienstencentrum Leiespiegel werd geïnstalleerd.

Na Peter Degadt en Bert Hoogewijs vorig jaar werden opnieuw vier Deinzenaren door de stad gehuldigd als verdienstelijke inwoner. Bruno Vanobbergen was gedurende tien jaar kinderrechtencommissaris en nam op 1 maart 2019 de functie algemeen directeur van het Vlaams Agentschap Opgroeien op. Hij is peter van het charter generatie 2020 waarin alle Deinse scholen samenwerken om in het onderwijs aandacht te hebben voor het welzijn van kinderen en jongeren.

Professor Hugo Thoen, doctor in de archeologie, is erehoogleraar aan de Universiteit Gent. Hij leidde tal van opgravingen in binnen- en buitenland en ook verscheidene opgravingen in Deinze zelf. Jarenlang was hij ook lid van de stedelijke adviescommissie rond monumenten-, landschaps- en erfgoedzorg.

Frank Lippens was van 1979 tot 2019 algemeen directeur van het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze, hij ging in het voorjaar van 2019 met pensioen. Op federaal niveau was hij actief betrokken bij het vormen van het zorglandschap van de dringende geneeskundige hulpverlening.

Johan Dhondt is sinds 1 december 2006 regeringscommissaris. Hij was jarenlang voorzitter van het college van regeringscommissarissen en zette zich gedurende vier legislaturen in als raadslid van OCMW en stad Deinze. Op 1 augustus 2019 gaat hij met pensioen.

Op 2 juli werden deze verdienstelijke Deinzenaars officieel gehuldigd in de raadzaal van dienstencentrum Leiespiegel. Als aandenken ontvingen zij een litho van het werk “The book of hours” van Jorge Macchi, een mooie verwijzing naar hun tijdloze inzet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio