Lieven Van Gils keert (voor even) terug naar zijn oude liefde

Lieven Van Gils keert (voor even) terug naar zijn oude liefde

Foto: vrt

Lieven Van Gils (55) is niet van plan de hele zomer in een hangmat te liggen met een blond Cornet-biertje in de hand. Hij keert eind juli terug naar zijn oude liefde, de radio.

Van 29 juli tot 2 augustus presenteert Van Gils op Radio 1 #weetikveel. Dat programma behandelt elke dag van 12 tot 13 uur de gekste vragen over één specifiek ­onderwerp, van Shakespeare en “de aardappel” tot “waarom zoenen wij” en bacteriën. Lieven Van Gils is aan het afkicken van zijn talkshow Van Gils & Gasten, die hij op 9 mei voor het laatst presenteerde. Maandag is hij samen met beste vriendin Fatma Taspinar te gast in de talkshow Vive le vélo.

Het Radio 1-programma #weetikveel wordt van 8 tot 19 juli gepresenteerd door Sven Speybrouck. Kobe Ilsen neemt de week van 22 juli én heel augustus voor zijn rekening. Vanaf zondag 7 juli start op Radio 1 ook Dubbelbloed opnieuw, het gesmaakte programma waarin de Belgisch-Libanese Layla El Dekmak – bekend van De slimste mens ter wereld – van 11 tot 13 uur in de platenkast duikt van Belgen met buitenlandse roots. Eén van de gasten is stylist Jani Kazaltzis, zoon van Griekse ouders.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees