Sponsors Lotto en Soudal verlengen tot eind 2022 en budget verhoogt substantieel

Sponsors Lotto en Soudal verlengen tot eind 2022 en budget verhoogt substantieel

Belangrijk nieuws voor de toekomst en de mogelijkheden van Lotto-Soudal. Zowel hoofdsponsor Lotto als cosponsor Soudal verlengen het eind 2020 aflopend contract tot eind 2022. Soudal verhoogt zijn bijdrage tot het niveau van de Nationale Loterij. In de buitenlandse wedstrijden, te beginnen in deze Tour, zal Soudal prominent op de truien prijken, in Belgische wedstrijden blijft de Nationale Loterij de eerste sponsornaam.

Klik hier voor onze digitale Tourgids

Het huidige budget van Lotto-Soudal wordt geraamd op veertien miljoen euro. De juiste verhouding tussen de inbreng van de Nationale Loterij en die van Soudal is niet publiekelijk gekend maar ga er maar vanuit dat deze gelijktrekking het budget zal doen verhogen naar minimaal zestien miljoen euro.

Of dit gevolgen kan hebben voor de toekomst van Victor Campenaerts, is nog niet duidelijk. De Antwerpenaar kreeg dit weekend te horen dat er geen budget meer voorhanden is. Of is dit nieuw contract de reddingsboei voor de werelduurrecordhouder die graag bij Lotto-Soudal wil blijven?

Het nieuwe sponsorcontract loopt tot eind 2022 zodat algemeen manager John Lelangue probleemloos nieuwe tweejarige contracten kan aanbieden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.