21e Dreventocht van WND in Deurle

21e Dreventocht van WND in Deurle

Foto: WND

Deinze / Sint-Martens-Latem / Nevele - Wandelclub Natuurvrienden Deinze organiseert op zaterdag 6 juli zijn 21e Dreventocht in Deurle met start aan het oud gemeentehuis. Je kan kiezen tussen 5, 10, 12, 15 en 20 km.

Van uit het Oud Gemeentehuis in Deurle trekken de wandelaars via de Molenhoek naar de Westerplas, een prachtig natuurgebied met een rijke plantengroei en vele watervogels. Na een eerste splitsing aan Oase keren de 5 km-wandelaars terug via Twee Dreven, de Hooglatemweg en de groene zone rond de Oude Vierschaar.

De 10-, 12-, 15- en 20 km-wandelaars gaan via Driesmeers en volgen het mooie pad langs de Nazarethbeek en trekken verder langs onverharde paden naar en door het prachtige natuurgebied Turrebos. Via een knuppelpad bereiken zij de Blauwpoort, dwarsen de weg en stappen verder in een erg groene omgeving naar de rustpost in Sint-Martens-Latem.

Van hieruit maken de 15 en 20 km een lus langs het Leiemeerspad, een mooi knuppelpad in de vallei van de Meersbeek, een zeer interessant natuurgebied. Via de Berkenbosdreef stappen ze verder over onverharde wegen langs de Leieoever naar de Vossestaart doorheen Baarle Frankrijk, ook wel eens Frans Latem genoemd. Zij wandelen door een bosgebied naar het statige groene Heidelbergenpark. Via Heidelbergen komen zij in de Koperstraat waar de 20 km afsplitsen en verder stappen door de Buizenberg en het Golfterrein. Zij bereiken zo samen met de 15 km de rustpost.

Daarna keren alle afstanden terug via de groene long van Deurle met zijn vele onverharde dreven. Via de statige Rode Beukendreef, de Kapitteldreef en de Warandedreef komen zij aan de Oude Vierschaar. Door een mooie villawijk bereiken zij even verder terug de startzaal.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 6 juli, start tussen 6.30 u en 15 u. De eindcontrole sluit om 17 u.

Waar: Oud Gemeentehuis, Xavier Decocklaan 5 in Deurle.

Prijs: leden €1,5, niet-leden € 2. Er is een gratis versnapering voorzien voor iedere deelnemer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio