Leerzewegels en Jan Filliersroute op zondag 4 augustus

Radio Tequila fietst en sneukelt weer

Radio Tequila fietst en sneukelt weer

Foto: Eddy Lefevre

Zingem / Kruishoutem / Deinze / Nazareth / Nevele / Zulte / Aalter / Knesselare - Radio Tequila organiseert al voor de 16de keer zijn gekende sneukelfietstocht. Op zondag 4 augustus wordt “de Leerzewegels en Jan Filliersroute” gereden. De vorige edities waren heel succesvol, en daarom is het aan te raden om in te schrijven op voorhand, liefst v??r vrijdag 2 augustus.

Dit jaar kan je weer kiezen tussen twee afstanden: ongeveer 25 km en ongeveer 45 km. Voor de korte route is de prijs 13 euro, voor de lange route 15 euro. Kinderen jonger dan 13 jaar fietsen mee voor 8 euro.

Dit jaar vertrekt de tocht bij een goede buur van radio Tequila: Tuinen Michaël, Bredestraat 71. Via een elk jaar wiselende route kom je achtereenvolgens op de stopplaatsen Agristo in Nazareth, de Koninklijke Tennisclub KDTC, Filliers en Foodbart. Op de lange route komt daar nog de nieuwe brouwplaats van Sint-Canarus in Gottem bij. De tocht eindigt, zoals de traditie het wil, bij de studio’s van Radio Tequila op domein De Leerze in Petegem.

Verder werken bakkerij Raes uit Kruishoutem mee, net als frituur ’t Buikske Vol uit Wortegem. Augustijn en Nescafe vervolledigen de rij. Honger en dorst zullen de fietsers dus zeker niet hebben. Bij aankomst aan Radio Tequila krijgt elke fietser ook nog een portie frieten met een stukje vlees.

Ook dit keer ondersteunt het Fonds Jan Filliers de sneukelfietstocht. Bij gevaarlijke oversteekplaatsen komen borden die door het Fonds aangeboden worden. Radio Tequila schenkt achteraf ook een deel van de winst aan het Fonds Jan Filliers. Heb je fietspech, dan staat Thomas Cycles uit Astene klaar om te depanneren.

Starten kan zondag 4 augustus tussen 10 u. en 14 u bij Tuinen Michaël in de Bredestraat 71, op 50 meter van de studio’s van Radio Tequila. Wie wil parkeren in de buurt kan dat op een weide in de Pachthofstraat.

Inschrijven kan via www.radiotequila.be. Meer informatie via marc@radiotequila.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio