Bad boy Nick Kyrgios doet Wimbledon (en Rafael Nadal) beven met onderhandse ace, maar is uitgeschakeld

Bad boy Nick Kyrgios doet Wimbledon (en Rafael Nadal) beven met onderhandse ace, maar is uitgeschakeld

Circus Kyrgios was in de stad en heel Wimbledon heeft het geweten. De Australische bad boy haalde in de tweede ronde tegen Rafael Nadal heel zijn (omstreden) trukendoos boven maar moest uiteindelijk na een memorabele wedstrijd buigen voor de Spanjaard, die duidelijk niet gediend was door het optreden van zijn tegenstander. Na vier bewogen sets trok Nadal aan het langste eind na drie uur tennis: 6-3, 3-6, 7-6 (7/5) en 7-6 (7/3).

LEES OOK. WIMBLEDON. Serena knokt zich voorbij 18-jarige qualifier, titelverdedigster is uitgeschakeld en Federer wint

Iedereen keek al dagenlang uit naar de clash tussen Nick Kyrgios en Rafael Nadal, een duo dat een lange geschiedenis van bekvechten en incidenten meesleept. En het moet gezegd: de Australiër graaide diep in de doos met kolder:

Hij serveerde onderhands, discussieerde met de scheidsrechter, ging een verbaal robbertje aan met de Spanjaard, voerde circusnummertjes uit met zijn racket en sloeg een bal tussen zijn benen door.

Naarmate de match vorderde, steeg de bitsigheid. Bij 4-4 in de derde set mikte Kyrgios zelfs een bal snoeihard tegen het lichaam van zijn tegenstander. Voorheen kon Nadal nog schouderophalend en glimlachend het vertoon aankijken, maar deze keer spuwden zijn ogen vuur.

Slotsom van een memorabel avondje Center Court: nog eerder zullen aanhangers van Beerschot en Antwerp mekaar in de armen vallen dan dit stel.

Het publiek had er duidelijk van genoten en bedankte de Australiër voor het opgediste spektakel:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.