Mark Cavendish brengt emotioneel eerbetoon aan zijn lead-out, Mark Renshaw: “Bedankt voor alles”

Mark Cavendish brengt emotioneel eerbetoon aan zijn lead-out, Mark Renshaw: “Bedankt voor alles”

Foto: BELGAIMAGE

Mark Cavenish gaat door een lastige tijd nu hij niet geselecteerd werd voor de Tour de France. Maar wanneer Mark Renshaw zijn afscheid aankondigde, vond hij het tijd om een emotioneel eerbetoon te brengen aan zijn lead-out en boezemvriend.

LEES OOK. Mark Renshaw stopt na zestien seizoenen als profwielrenner

“Vandaag heb ik onvergetelijke herinneringen opgehaald... 10 jaar geleden begon ik in de sprint het wiel te volgen van een heerlijke Australiër en het duurde niet lang voordat we vrijwel niet te stoppen waren. Vandaag kondigde mijn oude vriend, teamgenoot, lead-out, kamergenoot en nog veel meer Mark Renshaw zijn afscheid van het professionele wielrennen aan.”

“Een post op sociale media zou geen recht doen aan het eerbetoon dat je verdient, vriend. Dus ik zal wachten tot je officieel je laatste trap hebt gegeven om een waardig afscheid te geven. Ik hoop echt dat we voor die daag nog eens samen zullen racen. Bedankt voor alles.”

“Na zestien jaar kondig ik vol trots aan dat 2019 mijn laatste jaar als beroepsrenner is. Als ik terugblik kan ik zeer tevreden zijn over de successen die ik heb geboekt, individueel en als onderdeel van een team”, verklaarde Renshaw.

Renshaw reed voor een hele waaier aan ploegen waaronder FdJ, Crédit Agricole, HTC-Highroad en Quick-Step. Sinds 2016 was hij aan de slag bij Dimension Data. Hij veroverde twaalf overwinningen. Renshaw startte tien keer in de Tour de France, maar dit jaar zou hij sowieso niet deelnemen. Hij telt ook vijf deelnames aan de Giro en twee aan de Vuelta.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.