DE GROTE TOURPOLL. Wat verwacht jij van deze Tour de France? Wie zijn jouw favorieten en wat met de Belgen?

DE GROTE TOURPOLL. Wat verwacht jij van deze Tour de France? Wie zijn jouw favorieten en wat met de Belgen?

Zaterdag is het eindelijk zover: dan start de 106e editie van de Tour de France in Brussel. De Tourgekte lijkt ons hele landje al in de ban te hebben, het belooft dan ook een onvoorspelbare editie te worden. Wie pakt geel, wie wint groen en van welke Belg verwacht jij het meest? Laat het ons hier weten!

De Tour start zaterdag in Brussel en biedt een eerste kans voor sprinters met de aankomst aan het Kasteel van Laken na 194,5 kilometer met onderweg onder meer een passage over de Muur van Geraardsbergen. Daags nadien trekt de ploegentijdrit zich weer op gang aan het domein van Koning Filip, om 27,6 kilometer later te finishen aan het Atomium. De kans op een landgenoot in het geel na een Belgisch weekend is niet onbestaande. Ga jij mee in die Tourgekte?

Uiteraard draait het allemaal om één vraag: wie wint de 106e editie van de Tour de France? Na het uitvallen van Chris Froome en Tom Dumoulin is de Tour ietwat onthoofd: wordt het een open strijd of toch niet? Titelverdediger Geraint Thomas is de enige van het podium van vorig jaar die present is aan de start. Hij kan terugvallen op een ijzersterk team met echter ook mede-favoriet Egan Bernal in de rangen. Voorts is het rijtje kanshebbers voor het podium lang.

Wie is nu favoriet? Jurgen Van den Broeck beoordeelt de (overgebleven) kandidaat-winnaars

En wat met het groen? Peter Sagan evenaarde vorig jaar het record van Erik Zabel, beide renners tellen zes groene truien, en lijkt weer scherp en zorgenvrij om geschiedenis te schrijven. Michael Matthews won de groene trui in 2017, na de uitsluiting van Sagan, en lijkt zijn grootste tegenstander. Maar er zijn nog heel wat snelle mannen...

Ook zonder Cavendish en Kittel wordt er gesprint: Robbie McEwen analyseert de spurters

Tot slot zijn er ook 21 landgenoten die aan de start verschijnen. Met totaal uiteenlopende ambities: de meesten rijden in een dienende rol maar toch starten er ook enkelen met (hoge) persoonlijke ambities om zich in de kijker te rijden. Uiteraard met een ritzege als hoogste doel. Van welke Belg verwacht jij het meest?

Wat mogen we verwachten van de Belgen? José De Cauwer wikt en weegt hun kansen

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.