Topspeler Samir Nasri officieel voorgesteld bij Anderlecht: “Ik wil het project van Kompany doen slagen”

Topspeler Samir Nasri officieel voorgesteld bij Anderlecht: “Ik wil het project van Kompany doen slagen”

@marcskecoucke

Anderlecht heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. Samir Nasri (32), voormalige ster van Arsenal en Manchester City, heeft een contract voor één seizoen met optie voor een bijkomend seizoen getekend bij de Brusselaars. Met dank aan ex-ploegmakker Vincent Kompany.

LEES OOK.Na Vince The Prince nu Le Petit Prince: portret van Samir Nasri, de Franse topper en nieuwe stunt van Anderlecht

Samir Nasri, 41-voudige Frans international, speelde tussen 2011 en 2016 met Kompany bij Manchester City. Samen wonnen ze twee titels en de League Cup. Tot vandaag zat Nasri echter zonder ploeg nadat hij weg moest bij West Ham. Voordien zat hij een dopingschorsing van anderhalf jaar uit.

De dribbelaar zat zijn straf uit en zocht een nieuwe uitdaging. Hij had enkele exotische aanbiedingen op zak van clubs die hem jaarsalarissen tot 4 miljoen boden. Dat leek Nasri aanvankelijk meer aan te spreken, maar Anderlecht trok uiteindelijk toch het laken naar zich toe. “Le Petit Prince est arrivé au Parc!”, zo kondigde paars-wit vrijdagavond zijn nieuwe toptransfer aan.

“Ik kreeg een heel aantal mooie aanbiedingen, maar uiteindelijk koos ik met bijzonder veel overtuiging voor RSC Anderlecht”, zegt Nasri. “Vincent Kompany was tussen 2011 en 2017 mijn teamgenoot bij City. Ik ken hem door en door en weet welk project hij met Anderlecht voor ogen heeft. Samen met hem en het hele team wil ik er alles aan doen om dit te doen slagen.”

Nasri landde vrijdagochtend op Zaventem en legde in een Brussels ziekenhuis zijn medische testen af. Vanmiddag rondde voorzitter Marc Coucke en Sportief Manager Michael Verschueren de komst van Samir Nasri definitief af.

De overtuigingskracht van Kompany heeft dus toegeslagen voor paars-wit, dat komend seizoen met twee spelverdelers wil spelen. In de zoektocht naar meer creativiteit werd Michel Vlap al weggehaald bij Heerenveen en past ook de komst van Nasri.

“Een echte topper die deze jongens ervaring zal bijbrengen”

“Bij Anderlecht trekken we de kaart van de jeugd, die we volop kansen willen geven om zich te ontwikkelen. Maar zij kunnen maar slagen, als je hen ook goed omringt op en naast het veld”, verklaart voorzitter Marc Coucke de transfer. “Nasri is een echte topper die deze jongens ervaring zal bijbrengen én die hen ook effectief naar een hoger niveau kan tillen door continu met de jongeren te trainen en te spelen. We zijn er trots op dat een speler van zijn niveau, met zijn palmares voor Anderlecht kiest.”

Lees verder onder de foto

Topspeler Samir Nasri officieel voorgesteld bij Anderlecht: “Ik wil het project van Kompany doen slagen”
Foto: Photo News

Sportief Manager Michael Verschueren vult aan. “Samir Nasri is echt het type speler waarvoor de mensen naar het stadion komen. Vinnig, sterke dribbel, een man die een individuele actie kan maken en die dus past bij de stijl van het huis. Hij kent ook het systeem dat Vincent met Anderlecht wil spelen en heeft dus ook dat vlak een enorme meerwaarde. Wij kijken uit naar zijn dribbels op de velden van de Pro League. Na enkele moeilijke seizoenen zal hij er op gebrand zijn om zich weer te tonen.”

Samir Nasri sluit zo snel mogelijk aan bij de groep en krijgt bij Anderlecht het rugnummer 14 toegewezen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.