Gillé en Vliegen uitgeschakeld in dubbelspel, Mertens stoot door

Gillé en Vliegen uitgeschakeld in dubbelspel, Mertens stoot door
Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het dubbelspel op Wimbledon. Het Limburgse duo verloor na een marathonmatch van drie uur in vier sets (7-6 (7/1), 5-7, 7-6 (8/6) en 6-4) van het Braziliaans-Indische duo Marcelo Demoliner/Divij Sharan.

Voor Gille was deze Wimbledon zijn debuut op een grandslam. Vliegen haalde onlangs op Roland Garros knap de kwartfinales aan de zijde van de Kazach Mikhail Kukushkin.

Elise Mertens kende meer succes. De Hamontse klopte in de tweede ronde aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka de Japanse Shuko Aoyama en de Servische Aleksandra Krunic in drie sets: 6-7 (5/7), 7-5 en 6-4. De partij op het Londense gras duurde 2 uur en 54 minuten.In de achtste finales wacht het duel tegen de Taiwansese tandem Hao-Ching Chan-Latisha Chan. Dat duo rekende in twee korte sets af met Alison Van Uytvanck en Greet Minnen: 6-2, 6-1

Gillé en Vliegen uitgeschakeld in dubbelspel, Mertens stoot door
Foto: Photo News

Flipkens out

Ook voor Kirsten Flipkens en de Zweedse Johanna Larsson zit het tornooi erop.  De Belgisch-Zweedse tandem, die het op Roland Garros tot de halve finale schopte, moestin twee sets (6-3 en 6-3) de duimen leggen voor Nadiya Kichenok/Abigail Spears.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.