Jonge Belgische vrouw (22) verkracht op strand van Barcelona

Jonge Belgische vrouw (22) verkracht op strand van Barcelona

Foto: Shutterstock

Een 22-jarige Belgische toeriste zou volgens de Spaanse nieuwswebsite El Caso donderdagnacht verkracht zijn op het stand van Somorrostro in Barcelona. Ze was met een groep vriendinnen op stap toen twee Zwitserse mannen de meisjes in een club benaderden. Voorlopig is er nog veel onduidelijkheid over de zaak. Buitenlandse Zaken bevestigt de verkrachting.

Een groep Belgische meisjes werd tijdens een avondje uit door twee Zwitsers aangesproken in de bekende Opium Club. Na een tijdje probeerden ze een van de meisjes te misbruiken in een toilet. Het meisje kon ontsnappen en liep naar buiten, maar werd gevolgd door de mannen. Die namen haar mee naar het strand, waar ze haar verkrachtten. De mannen lieten daarna het meisje alleen achter op het strand. De vriendinnen van het meisje vonden haar in shock op het strand. Dat zou afgelopen donderdagnacht gebeurd zijn rond 4.30 uur, al is daar nog onduidelijkheid over. Volgens de Spaanse krant La Vanguardia vonden de feiten al op 29 juni plaats.

Volgens de lokale nieuwswebsite Metropolia Bierta was de politie opgeroepen om naar de Opium Club te komen voor diefstal. Ze besloot de omgeving te onderzoeken en liep ook over het strand. Een van de Belgische meisjes zag de agenten, riep hen en vertelde wat er gebeurd was. De vriendinnen van het meisje zochten samen met de politie in de buurt van het strand naar de twee mannen, maar die waren nergens meer te bespeuren.

De politie vertrok daarom terug naar de club, waar ze met het veiligheidspersoneel spraken. De veiligheidsagenten gingen de club binnen en konden de twee mannen lokaliseren. Ze werden afzonderlijk gevraagd de club te verlaten. Buiten stond de politie hen op te wachten. De twee mannen hebben de Zwitserse nationaliteit en zouden rond de 30 jaar oud zijn, al meldt La Vanguardia dat ze dezelfde leeftijd als het slachtoffer (22) hebben. Ze zouden vrijdagnamiddag voor de rechtbank moeten verschijnen.

De Opium Club heeft een protocol om de veiligheid van de aanwezigen te waarborgen. Ze werken mee aan het onderzoek, vertellen ze aan onze redactie, onder meer door camerabeelden ter beschikking te stellen waarop de daders en het slachtoffer wellicht te zien zullen zijn.

Buitenlandse Zaken bevestigt dat een landgenote verkracht is, maar zegt dat het slachtoffer geen consulaire hulp gezocht heeft. BuZa heeft wel contact met de familie, maar geeft zelf geen extra informatie over de feiten.

Corrigeer

MEER NIEUWS