Japanner Jun Amano is de nieuwe spelmaker van Lokeren, Bambo Diaby naar Engeland

Japanner Jun Amano is de nieuwe spelmaker van Lokeren, Bambo Diaby naar Engeland

Foto: BELGA

Sporting Lokeren heeft vlak voor het weekend nog een nieuwe spelmaker in huis gehaald: Jun Amano. De 27-jarige aanvallende middenvelder komt over van het Japanse Yokohama F.M., waar hij de aanvoerdersband droeg. Maandag wordt Amano voorgesteld aan de pers.

De Wase club weet trouwens nog steeds niet zeker in welke competitie het dit seizoen mag uitkomen. Zoals de zaken nu staan, is dat 1B. Desondanks is ‘het nieuwe Lokeren’ zich aanzienlijk aan het versterken, met ook al de eerdere transfers van Jimmy De Jonghe (transfervrij van Beerschot) en Jelle Van Damme (transfervrij van Antwerp).

Diaby naar Barnsley

Toch zijn er ook vertrekkers, zoals Bambo Diaby. De bonkige verdediger had de keuze tussen het Zwitserse FC Zürich en Engelse tweedeklasser Barnsley FC. Hij koos uiteindelijk voor een nieuw avontuur in de Championship. Vorig seizoen speelde Diaby nog 18 wedstrijden in zijn enige seizoen bij wit-geel-zwart.

Corrigeer

DE DIGITALE VOETBALGIDS 2019-2020

Klik hier ›

nb-logo

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.