Bioscoop vertoont film in open lucht op … begraafplaats

Bioscoop vertoont film in open lucht op … begraafplaats

Archiefbeeld. Foto: Stad Leuven

Leuven -

Cinema Zed start volgende zaterdag met haar jaarlijkse Zomerfilms, waarbij films worden vertoond in openlucht op groot scherm in Leuven. Dit jaar trekken de Zomerfilms onder andere naar Park Belle-Vue, de Dijleterrassen en Stelplaats, maar voor het eerst wordt er ook een film getoond op een begraafplaats.

“We doen dat uiteraard met de nodige integriteit”, zegt schepen van begraafplaatsen Bieke Verlinden (SP.A).

Een film op een kerkhof lijkt misschien wat vreemd, maar Verlinden ziet er geen problemen bij. “We hebben de locatie zelf voorgesteld aan de mensen van Cinema Zed, die altijd wel zoeken naar unieke locaties. Ik ben blij dat ze begraafplaats Diestseveld gekozen hebben”, zegt de schepen. “Ik geloof in het samenbrengen van mensen op een plek als deze die hen samen doet reflecteren. En dit gaat heel goed samen met het idee van het ontsluiten van begraafplaatsen waar je met een boodschap tot rust kan komen en ook ontspannen.”

De film die vertoond wordt, is ‘A Ghost Story’. “Er is bewust gekozen voor een film die respect toont voor de locatie. Het is geen grappige film of halloweenfilm. Het is een film in thema, die draait rond rouw en verlies. En we organiseren dat natuurlijk met de nodige integriteit.”

Zomerfilms start volgende zaterdag met de vertoning op Diestseveld en trekt de komende maand nog langs 7 andere pleinen of parken in Leuven. De films starten wanneer het donker genoeg is, meestal rond 22 uur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees