Vlaanderen Feest in Deinze met Yevgueni

Vlaanderen Feest in Deinze met Yevgueni

Yevgueni Foto: Steven Hendrix

Deinze / Nevele - De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur ook dit jaar een tweedaags feestprogramma aan. Op zondag 7 juli is er een gratis volksfeest in de Brielpoort met Yevgueni. De lokale groep 'Silas & De Spreeuwen’ neemt het voorprogramma op zich. Die avond bieden verscheidene Deinse culturele verenigingen hapjes en drankjes aan. Op donderdag 11 juli is er de officiële viering in de benedenzaal van de sporthal in Landegem met een gelegenheidstoespraak door Peter De Wilde en een optreden van Hans De Booij. Ook deze avond is gratis.

Volksfeest Vlaanderen Feest op 7 juli met Yevgueni

Naar jaarlijkse gewoonte trakteren de stedelijke cultuurraad en de stad Deinze alle inwoners op een gratis volksfeest in de Brielpoort in Deinze. De voorbije jaren waren Stef Bos, Cleymans & Van Geel, Guido Belcanto, Free Souffriau, Johan Verminnen, Günther Neefs, Café Flamand en Frank Boeijen te gast. Dit jaar staat Yevgueni op het podium.

Yevgueni, de vijfkoppige band rond Klaas Delrue, veroverde met "Kannibaal", "Aan de arbeid" en "We zijn hier nu toch" drie keer goud én een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. Met producer Stef Kamil Carlens zocht en vond Yevgueni een nog frissere adem, te horen op het vierde album "Welkenraedt". De pers strooide met sterren, niet zelden vier tegelijk, en sprak van Yevgueni's beste cd tot dusver. Op de koop toe leverde dit album de band in 2013 de trofee op voor de "Vlaamse Cultuurprijs voor de Muziek", en nog wel voor een vol Sportpaleis. De vijfde langspeler "Van Hierboven" (2014) leverde de band een MIA-nominatie op in de categorie "Nederlandstalig".

Live gaan Delrue en co steevast voor de volle buit, met als uitschieters legendarische passages in Dranouter en op Marktrock. Het ene moment neemt Yevgueni het publiek op sleeptouw, om het meteen daarna bij zijn nekvel te grijpen. Met melodieën die tussen de oren kruipen en teksten die om het hart slaan, stuurt het vijftal zijn fans tevreden huiswaarts.

Voorprogramma Silas & De Spreeuwen

Silas Van Laeken trok zich terug in een bos in de Ardennen, weg van de alledaagse drukte. Hij kwam terug met een schrift vol nieuwe verhalen over plezier, verderf en gunt jullie nu een blik in zijn wereld. Samen met De Spreeuwen, Rik Vanaelst, Mattias Vanhoecke en Annebelle Dewitte, vulden ze een prachtig album en dat stellen ze graag aan u voor in de Brielpoort.

Eten en drinken

De drank- en eetstandjes worden uitgebaat door negen verenigingen van de Cultuurraad. Zij bieden hot-dogs en croque monsieurs (Gezinsbond Petegem), kriekbier, Vedett en hamburger met broodje (Kaart- en Teerlingclub Sint-Hubert), koffie en taart, gebak en cake  (KVLV Petegem), Carlsberg, Gueuze en (veggie) hamburgers (Curieus Deinze en Petegem), quiches, zakjes snoep, mocktails en schorles (Spritzers) (Davidsfonds Deinze en Davidsfonds Landegem), sangria (Schaakclub Karpov Deinze), wijn, schuimwijn, fruitsap, frisdrank, chips, chocolade (Wereldwinkel Deinze vzw), wijnen en kleine loempias (Vrije Academie De Kunstgreep) en Augustijn en Domaine Garrarwijn (vzw Wende). Het bestuur van de Cultuurraad baat de algemene toog uit.

Praktisch

Wanneer: zondag 7 juli om 19 u.

Waar: Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze

Toegang: gratis

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio