Antwerpen kandidaat om preolympisch toernooi met Belgian Cats te organiseren: “De concurrentie zal moordend zijn”

Antwerpen kandidaat om preolympisch toernooi met Belgian Cats te organiseren: “De concurrentie zal moordend zijn”

Foto: BELGA

Wat vorige maand al in onze krant in primeur stond te lezen kreeg van algemeen manager Koen Umans van de Belgian Cats bevestiging.

LEES OOK. Swingende Belgian Cats hebben ticket voor preolympisch tornooi beet na winst tegen Hongarije op EK basketbal

Van 2 tot 10 februari 2020 staat het preolympisch toernooi op het programma, waar 12 van de 16 teams een olympisch ticket kunnen bemachtigen. Gastland Japan en wereldkampioen USA zijn al zeker van een ticket voor Tokio 2020 maar nemen toch, hoe bizar het ook klinkt, deel aan het preolympisch tornooi. Er blijven dus 10 tickets over voor 14 landen.

Nu de Belgian Cats zeker zijn van het preolympisch tornooi gaat de Stad Antwerpen vol om, na de succesvolle Final Four van de Champions League, ook dit evenement te organiseren.

“We hebben de steun van de Stad Antwerpen en de Sportpaleis Groep om de organisatie binnen te halen. Er zijn vier preolympische tornooien in de wereld. Europa zal er waarschijnlijk één krijgen. De concurrentie zal moordend zijn, maar we gaan er voor,” aldus algemeen manager Koen Umans.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.