Gefrustreerde Italiaanse ‘bad boy’ gaat over de rooie op Wimbledon: “Er zou hier een bom moeten ontploffen”

Gefrustreerde Italiaanse ‘bad boy’ gaat over de rooie op Wimbledon: “Er zou hier een bom moeten ontploffen”

Foto: AP

Fabio Fognini heeft zijn reputatie van ‘bad boy’ niet gestolen, zo blijkt. Het Italiaanse twaalfde reekshoofd ging tijdens zijn wedstrijd in de derde ronde van Wimbledon over de schreef.

De 32-jarige Italiaan is eigenlijk bezig aan een uitstekend seizoen. Zo won hij recent nog het toernooi van Monte Carlo. Maar in Londen liep het al in de derde ronde fout. De Amerikaan Tennys Sandgren was in drie sets te sterk voor Fognini: 6-3, 7-6 en 6-3.

Fognini, die begin mei een opmerkelijke onthulling deed over zijn seksleven met ex-winnares van de US Open Flavia Pennetta, kon het maar niet verkroppen dat hij als nummer tien van de wereld op het kleine Court 14 moest spelen. En die frustratie uitte hij met een aangebrande uitspraak.

“Is het eigenlijk wel serieus dat we hier moeten spelen? Vervloekte Engelsen, verdorie. Vervloekte Engelsen. Ik hoop dat hier op deze club een bom ontploft. Hier zou een bom moeten ontploffen.”

Een niet zo bijster slimme uitspraak, want in 1940 werd het Centre Court van Wimbledon gebombardeerd door de Duitsers. Fognini excuseerde zich na afloop, maar er hangt hem waarschijnlijk een schorsing boven het hoofd. Twee jaar geleden werd de Italiaan al eens uitgesloten op de US Open nadat hij een vrouwelijke umpire had beledigd. Ook in 2014 ging hij als eens over de rooie op Wimbledon, wat hem toen een geldboete opleverde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.