WK SKEELEREN. Jason Suttels pakt meteen goud bij de junioren, top tien voor Stien Vanhoutte

WK SKEELEREN. Jason Suttels pakt meteen goud bij de junioren, top tien voor Stien Vanhoutte

Jason Suttels heeft zondag op de eerste dag van het WK skeeleren in Barcelona goud gewonnen in de afvallingskoers over 10 km voor junioren. Hij haalde het voor de Zuid-Koreaan Inho Choi en de Colombiaan Raul Ramirez.

LEES OOK. Bart Swings en Stien Vanhoutte over snikheet WK skeeleren: “Die pop-upbaan aan het strand? Supermooi, maar speciaal”

Op de 200 meter duo tijdrit, een nieuw onderdeel in het WK-programma, bleven de Belgische skaters buiten de prijzen. Stien Vanhoutte kwam als achtste nog het verst. Ze was ruim een halve seconde langzamer dan de winnares, de Colombiaanse Geiny Pajaro (19,436 seconden tegen 18,799).

Bij de mannen bereikte Mathias Vosté niet de finale van de beste twaalf. Hij werd 24e. De titel ging naar de Colombiaan Edwin Estrada (18,301 tegen 17,304).

Net als twee jaar geleden in Nanjing, China, is de titelstrijd onderdeel van de World Roller Games, een evenement waaraan ruim vierduizend sporters uit 81 landen deelnemen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.