Ouders bieden zoon te koop aan op tweedehandssite: “Slechts 31 euro, kan gebracht worden”

Ouders bieden zoon te koop aan op tweedehandssite: “Slechts 31 euro, kan gebracht worden”

(genrebeeld) Foto: Shutterstock

Op tweedehandssite Gumtree staat een wel heel bizar zoekertje. Een ouderpaar biedt zijn kind te koop aan voor 50 Australische dollar, omgerekend zo’n 31 euro. Een flauwe mop of niet, andere gebruikers vonden het wansmakelijk.

Bij het zoekertje staat een foto van de jongen, een korte beschrijving en een adres in Darwin. “Kind te koop voor slechts 31 euro, kan gebracht of opgehaald worden. Het is een jongen.” Onder de beschrijving staat ook nog de cryptische zin: “Hij identificeert zich met een drie meter lange platvis.”

Verboden

De advertentie werd geplaatst in de categorie buitenspeelgoed en werd al snel opgemerkt door andere bezoekers. “Je vindt allerlei vreemde zaken op tweedehandssites”, zegt een gebruiker aan NT News. “Maar ik had nooit gedacht er een kind aan te treffen.”

Inmiddels heeft ook Gumtree gereageerd op de advertentie. “Het is verboden om bloed, lichaamssappen en lichaamsdelen te kopen en te verkopen op onze website. Ook adoptie en draagmoederschap zijn niet toegestaan. We vertrouwen erop dat onze gebruikers dit soort advertenties rapporteren.”

Inmiddels heeft Gumtree de advertentie verwijderd.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees