Koppel moet tweeling afstaan na blunder met ivf-behandeling

Koppel moet tweeling afstaan na blunder met ivf-behandeling

(genrebeeld) Foto: Shutterstock

Een Amerikaans-Aziatisch echtpaar heeft een aanklacht ingediend tegen een vruchtbaarheidskliniek in Los Angeles wegens een blunder met het terugplaatsen van embryo’s. De vrouw, afkomstig uit Azië, beviel van een niet-Aziatische tweeling. Het koppel uit New York moest de jongens na DNA-onderzoek afstaan aan de biologische ouders.

Beide koppels waren cliënt van het CHA Fertility Center, dat claimt een lange staat van dienst te hebben op het gebied van ivf-behandelingen. Het bedrijf wilde niet ingaan op de bizarre verwisseling.

100.000 dollar

Het benadeelde koppel zegt in de Amerikaanse media meer dan 100.000 dollar (ongeveer 89.000 euro) te hebben uitgegeven aan hun kinderwens. Na inlevering van eicellen en sperma begin 2018 was het resultaat vijf gezonde embryo’s, waarvan vier vrouwelijke. Twee van de vier werden met succes teruggeplaatst.

In september was de zwangerschap een feit. Niet lang daarna bleek uit een echo dat de tweeling mannelijk was. Na de geboorte kwam ook vast te staan dat de reageerbuisbaby’s geen Aziatische genen hadden en wie hun echte vader en moeder waren.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees