Vanaf vrijdag verkeershinder door werken op E19 en E34

Vanaf vrijdag verkeershinder door werken op E19 en E34

Archiefbeeld Foto: rr

Oud-Turnhout -

Weggebruikers moeten vanaf vrijdag rekening houden met plaatselijke hinder en filevorming op de E19 tussen Sint-Job-in-’t-Goor en Kleine Bareel en op de E34 ter hoogte van Oud-Turnhout en de grens met Nederland. Dan starten op die locaties wegenwerken, laat het Agentschap Wegen en Verkeer dinsdag weten.

E19

Op de E19 vernieuwt het AWV vanaf vrijdag het wegdek tussen de op- en afrittencomplexen van Sint-Job-in-’t-Goor en Kleine Bareel in de richting van Antwerpen. De werken zullen een maand in beslag nemen, tot 12 augustus. In deze periode moet het verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken rijden. Richting Antwerpen gaan de oprit Sint-Job-in-’t-Goor en de afrit Kleine Bareel dicht. De werken op de E19 zullen een maand in beslag nemen.

E34

Op de E34 starten vrijdag twee werven, ter hoogte van Oud-Turnhout en in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens. 16 kilometer aan betonverharding wordt daar vervangen door asfalt. De voorbereidende werken duren tot begin augustus. In die periode rijdt het verkeer richting Nederland op versmalde rijstroken, voor het verkeer richting Antwerpen is in deze fase nog geen hinder.

Tijdens de eigenlijke onderhoudswerken worden eerst de rijstroken richting Antwerpen aangepakt en vervolgens de rijstroken richting Nederland. Het verkeer moet in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op één zijde van de snelweg passeren. Aan de kan waar gewerkt wordt, zullen op dat moment de op- en afrit van Oud-Turnhout afgesloten zijn. De werken aan de E34 zullen vier maanden duren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees