Gent Jazz na afzegging Sting: “Geen paniekvoetbal spelen”

Gent Jazz na afzegging Sting: “Geen paniekvoetbal spelen”

Organisator Bertrand Flamang kreeg met de annulering van het concert van Sting een ferme tik. Foto: fvv

Gent -

Het afzeggen van Sting was een van de grootste opdoffers uit zijn carrière, maar toch laat organisator Bertrand Flamang van Gent Jazz de moed niet zakken.

Teleurstelling. Dat gevoel overheerste maandagavond niet alleen bij het publiek van Gent Jazz maar ook bij de organisator, Bertrand Flamang. “Er hebben nog al artiesten geannuleerd, maar niet van het kaliber van Sting en niet zo kort voor het optreden”, zegt Flamang een dag later. “Er zijn twee artsen bij Sting geweest en hij is geen artiest die bekendstaat om vaak zijn kat te sturen. We hebben dus geen redenen om te twijfelen aan de ernst van zijn ziekte.”

Financieel is dit een zware opdoffer voor Gent Jazz. We gaan het publiek vergoeden, verzekert ­Fla­mang. “Ik ga ervan uit dat we het voorschot dat we aan Sting hebben betaald, terugkrijgen. Bij een volgende tournee staat Gent Jazz als een van de eerste in de rij. Ik had graag nu al een nieuwe datum aangekondigd, maar dat kan helaas niet.”

“Je weet dat zoiets kan gebeuren. Het is ook voor mij persoonlijk een zware tik, zeker omdat we daaraan zo lang en hard hebben gewerkt. We moeten nu geen paniekvoetbal spelen, maar vooral goed rekenen. We laten de moed niet zakken en denken zeker niet dat dit het einde van Gent Jazz betekent.”

Flamang vindt niet dat de problemen met Sting Gent Jazz overschaduwen. “We hebben een zeer goede editie achter de rug. De heroriëntering van het podium was goed en onder anderen Jamie Cullum, Fred Hersch en José James bezorgden het publiek memorabele avonden. Bovendien ziet het ernaar uit dat we naar de 40.000 bezoekers gaan, een record”.

Sting speelt in principe vanavond in München, morgen staat hij in Stuttgart.

www.gentjazz.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio