Wannes wint spannende finale ‘Grillmasters’ enkele uren na geboorte van dochtertje

Wannes wint spannende finale ‘Grillmasters’ enkele uren na geboorte van dochtertje

Wannes (l.) en Gilles wonnen de Gouden Grill.

Een achtbaan in Walibi verbleekt bij de rollercoaster die Wannes Seurs (41) woensdagavond beleefde in de allerlaatste aflevering van ‘Grillmasters’. In de finale won hij met teamgenoot Gilles (38) de Gouden Grill na een zinderende nek-aan-nekrace, amper enkele uren nadat hij vader werd van zijn dochtertje Lou. En in al dat feestgedruis vierde hij ook nog eens z’n verjaardag. “Het was de meest intense dag van mijn leven”, zegt Wannes. “Maar dit moet ik mijn vrouw geen tweede keer aandoen.”

De kolen stonden roodgloeiend en zijn ‘partner in crime’ Gilles baadde al in het zweet toen Wannes voor een laatste keer de opnames van Grillmasters kwam binnengelopen. Snel de schort om en meepuffen boven de barbecue, want het grote finalespel was volop aan de gang. Wannes kwam recht van het ziekenhuis, waar zijn vrouw enkele uren eerder was bevallen van hun tweede kindje: een dochtertje, Lou. En alsof zijn dag nog niet stressvol genoeg was, belandde Wannes bovendien in een nagelbijtende finale. Eerst het rechtstreekse ticket naar de laatste proef op een haar na missen. Toch nog doorstoten na de burn-out. En dan, in een gelijkopgaand duel met Tom en Toon, de overwinning binnenhalen met Gilles.

LEES OOK. Néé, geen aluminiumfolie gebruiken: deze dingen doen we nog altijd verkeerd bij het barbecueën (+)

“Geloof me, zo’n heftige samenloop maak je liever niet te vaak mee”, vertelt Wannes. “Mijn vrouw beviel met een geplande keizersnede. Maar omdat de draaidagen van Grillmasters alsmaar opschoven, viel de finale plots samen met Lou’s geboorte.” De opnames moesten plaatsvinden in de zomer van vorig jaar. Maar door een hittegolf mocht geen vuur gestookt worden in openlucht en stond de finale pas begin oktober op de agenda. “Het ene uur gaf ik Lou nog haar eerste papflesje, het volgende stond ik boven een snikhete grill. Dan moet je een knop omdraaien, ja. Het was de meest intense dag van mijn leven. Zeker omdat ik de dag nadien ook verjaarde. Gelukkig heb ik een lieve vrouw die het me allemaal gunde. Maar zoiets moet ik geen tweede keer proberen, denk ik.” (lacht)

Enorm zenuwachtig

Ook voor Wannes’ medestrijder Gilles was het bibberen. Hij startte in z’n eentje aan de finale. “Ik was enorm zenuwachtig”, zegt Gilles. “Elke minuut telt dubbel als je met twee werkt. Maar ik moest alleen beginnen. Zelfs met Wannes erbij vreesde ik even dat we in tijdnood gingen komen. We namen veel hooi op onze vork, en dan riskeer je in te boeten aan kwaliteit.” Maar het duo won, na acht afleveringen grenzen verleggen. Verdiend ook, volgens juryleden en topchefs Peter De Clercq en Seppe Nobels. “Wannes en Gilles kwamen altijd verrassend uit de hoek. Ze deden hun huiswerk, waren creatief en presenteerden geweldige gerechten. Echt, chapeau.”

Wannes en Gilles zijn dan ook verre van beginnelingen. In het dagelijkse leven is Wannes leercoach en Gilles officier bij de luchtmacht, maar ze hebben ook hun eigen foodtruck Chapelure. “We zijn fervente wereldreizigers en proeven overal ter wereld streetfood”, zegt Wannes. “Die ideeën verwerken we in onze eigen gerechten. Onze foodtruck is een hobby, maar die is al een tijdje uit z’n voegen gebarsten. Sinds Grillmasters is de interesse zelfs nog groter. Maar Gilles is net verhuisd, en ik heb nu twee kinderen. Dus we hebben afgesproken om het wat rustiger aan te doen. Of we ooit fulltime grillmaster worden? Mochten Gilles en ik allebei rotwerk hebben, onmiddellijk. Maar we halen veel voldoening uit onze normale job. Grillen zal dus een hobby blijven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees