Geschillencommissie legt boetes aan STVV en Moeskroen op wegens spreekkoren

Geschillencommissie legt boetes aan STVV en Moeskroen op wegens spreekkoren

STVV en Moeskroen kregen een boete opgelegd van 1.500 euro wegens spreekkoren. Foto: BELGA

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde STVV en Moeskroen elk een boete van 1.500 euro op wegens spreekkoren van supporters. Dat publiceerde de KBVB woensdagavond op zijn website.

De boete voor STVV dateert van de play-off 2-match van 28 april tegen Beerschot (2-2). Volgens de aanwezige match delegate zouden fans van de Kanaries vanuit het sfeervak een racistisch spreekkoor gelanceerd hebben. Tijdens de disciplinaire zitting was er geen vertegenwoordiger van STVV aanwezig, en dus werd de vordering van het Bondsparket (1.500 euro) bij verstek bevestigd.

Moeskroen krijgt dan weer een boete omdat zo’n 200 supporters in de derby tegen KV Kortrijk van 27 april op Le Canonnier (2-3 nederlaag) de flamboyante middenvelder Teddy Chevalier op de korrel namen.

Enkele Henegouwse fans zongen in de 15de, 25ste en 87ste minuut een spreekkoor richting Kortrijk-speler Teddy Chevalier, stelde de match delegate ter plaatse van. Eerder kreeg Moeskroen al een boete van 1.000 euro wegens dezelfde feiten in de verplaatsing naar Kortrijk op 30 maart.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.