STVV is boos en kondigt zelfs juridische actie aan na transfer van Alexis De Sart naar Antwerp

STVV is boos en kondigt zelfs juridische actie aan na transfer van Alexis De Sart naar Antwerp

Foto: Photo News

STVV legt zich niet neer bij de overgang van Alexis De Sart naar Antwerp. Volgens de Truienaars maakte de 22-jarige middenvelder gebruik van de zogenaamde wet van ‘78 om zijn contract eenzijdig te verbreken.

“De club STVV neemt akte van de transfer van Alexis De Sart naar Royal Antwerp FC. De Sart maakte gebruik van de wet van ‘78 om zich van zijn contractuele plichten bij STVV te ontdoen. Royal Antwerp FC negeert het gentlemen’s agreement hieromtrent. De club STVV gaat verdere gerechtelijke stappen ondernemen”, luidt het donderdag in een persbericht.

Antwerp maakte woensdag bekend dat De Sart een contract voor vijf jaar heeft ondertekend bij de Great Old. Hij speelde sinds 2016 voor STVV en had er nog een doorlopende verbintenis.

De wet van ‘78 bepaalt dat een sportbeoefenaar zijn contract, mits een beperkte vergoeding, eenzijdig kan opzeggen. Tussen Belgische clubs bestaat in principe een gentlemen’s agreement om geen spelers aan te trekken die zich via de wet vrijkopen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.