Nederlander verwondt agenten met Porsche tijdens arrestatie in Bilzen

Nederlander verwondt agenten met Porsche tijdens arrestatie in Bilzen

Themabeeld Foto: rr

Bilzen -

Het Openbaar Ministerie wil dat een 35-jarige Nederlander een gevangenisstraf van vijftien maanden en een boete van 2.000 euro krijgt omdat hij zich weerspannig gedroeg tijdens een arrestatie. De Nederlander moest donderdag voor de Tongerse strafrechter komen uitleggen waarom hij probeerde weg te rijden met zijn Porsche terwijl de agenten hem de handboeien wilden aandoen.

De vier agenten stonden de man op 21 mei in Bilzen op te wachten toen hij kwam aangereden met zijn Porsche. De agenten moesten de man oppakken omdat hij zijn gevangenisstraf, die hij na een eerdere veroordeling had gekregen, moest gaan uitzitten. Toen de agenten zeiden dat hij gearresteerd werd en met hen mee moest gaan zei de Nederlander “Neen, dat dacht ik niet” en kroop hij terug in zijn Porsche. Vooraleer hij kon wegrijden kon een vrouwelijke agente de passagiersdeur openen en de pook van de automatische versnellingsbak in de parkeerpositie zetten.

Terwijl een andere agent hem langs de bestuurderskant probeerde te boeien slaagde de man er verschillende keren in om de versnellingspook terug in de versnelling te zetten. De vrouwelijke agente kon de automatische versnellingsbak telkens terug in de parkeerstand zetten maar werd verschillende keren meegesleurd toen de auto vooruit schoot. Zij geraakte zwaar gekwetst aan haar schoudergewricht en is momenteel nog werkonbekwaam.

Ook de andere agent geraakte gewond. De Nederlander kon uiteindelijk geboeid worden nadat hij in een wurggreep was genomen door de agenten en toen hij voelde dat hij geen kant meer op kon. In totaal vragen de beide gekwetste agenten een schadevergoeding van 2.000 euro. Het vonnis volgt op 18 juli.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees