Dertiger rijdt auto’s in de prak in Bree tijdens politieachtervolging op weg naar sollicitatiegesprek

Video: Het Belang van Limburg

Bree -

Een 34-jarige sollicitant moet mogelijk twee jaar de gevangenis in omdat hij op de vlucht sloeg voor een politiecontrole en tijdens zijn vlucht twee politiecombi’s en een personenauto ramde. De man, zonder vaste woonplaats, was onderweg naar een sollicitatiegesprek toen de politie opmerkte dat hij met vervalste nummerplaten rondreed.

Op 6 maart moest de man op sollicitatiegesprek gaan. Toen hij voorbij een politiepatrouille reed op de Hamonterweg in Bree merkten de agenten dat de nummerplaten op zijn wagen niet klopten. De twee agenten zetten de achtervolging in en probeerden de man te overtuigen zijn auto aan de kant te plaatsen. Daar wilde de sollicitant niets van weten, en hij probeerde de politiecombi te rammen toen die naast hem reed.

Een automobilist die de sollicitant en de patrouille tegen hoge snelheid zag aankomen in zijn achteruitkijkspiegel probeerde zich nog op de pechstrook te parkeren, maar werd aangereden door de vluchtende sollicitant. Door de aanrijding verloor de sollicitant de controle over zijn stuur en reed hij de politiecombi aan die naast hem reed. Een tweede patrouille zette de achtervolging op de dertiger verder en riep ook nog drie andere ploegen op ter versterking.

De man probeerde ook de tweede ploeg verschillende keren aan te rijden. Een van de opgeroepen ploegen probeerde een blokkade op te zetten. Voor de man daarop dreigde in te rijden, ramde hij nog een tweede politieauto. Net voor de blokkade kwam hij tot stilstand tegen een verlichtingspaal omdat hij een bocht verkeerd had ingeschat. Vooraleer de verschillende agenten bij de gecrashte auto aankwamen, stuurde de sollicitant naar zijn mogelijk toekomstige werkgever een berichtje dat hij “iets later zou zijn omdat hij een ongeval gehad had”.

Daarna konden de politieagenten hem met getrokken wapens en met geweld uit zijn auto halen, maar ook toen verzette hij zich tegen zijn arrestatie door in het rond te stampen. Twee inspecteurs kregen daarbij een stamp tegen de knie en een inspecteur kwam op de grond terecht. Hij bleek onder invloed te zijn van speed. Het vonnis volgt op 18 juli.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees