Man opgepakt die over hek van Buckingham Palace klom

Man opgepakt die over hek van Buckingham Palace klom

Foto: Reuters

De Britse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een man gearresteerd die over het hek van Buckingham Palace was geklommen. Dat heeft Scotland Yard donderdag meegedeeld. De Britse koningin was op dat moment aanwezig in het paleis.

“Een 22-jarige man is om 02.00 uur ‘s ochtends door politieofficieren gearresteerd nadat hij de toegangshekken van Buckingham Palace had beklommen”, zo deelde een woordvoerder van de politie mee. De man droeg geen wapens en het incident wordt niet aanzien als terroristisch van aard.

De man zat donderdagochtend nog steeds vast. Volgens de tabloid The Sun kon hij enkele minuten over het gazon wandelen vooraleer hij bij de kraag werd gevat. “Hij was vastbesloten om binnen te dringen en klopte hard op de deuren, maar die waren gelukkig goed gesloten”, zo vertelde een bron bij het hof aan de tabloid.

Pogingen tot indringing in Buckingham Palace zijn niet zo uitzonderlijk. Vorig jaar nog werd er een dakloze teruggevonden die lag te slapen in het park. Het meest spectaculaire incident vond plaats in 1982. Ene Michael Fagan kon zich toen een weg banen tot de slaapkamer van The Queen, die op dat moment in bed lag.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees