Gents zwembad mag identiteitscontrole invoeren na vermeende zedenfeiten

Gents zwembad mag identiteitscontrole invoeren na vermeende zedenfeiten

Archiefbeeld Foto: rr

Gent -

Het Gentse zwembad Rozebroeken mag aan de toegang verplichte identiteitscontroles uitvoeren na berichten over vermeende zedenfeiten. Dat heeft burgemeester De Clercq beslist bij burgemeestersbesluit. De maatregel loopt zo lang ze nodig is om de openbare orde te bewaren.

De directie van het zwembad zegt te onderzoeken hoe ze een waterdicht systeem in stelling kan brengen om problematische bezoekers te identificeren. Maar dat systeem moet conform de privacywetgeving zijn.

Een personeelslid van het zwembad getuigde dinsdag anoniem over zedenfeiten in het zwembad en een zwijgcultuur. De directie, die beklemtoont dat elk zedenfeit er een te veel is, geeft aan dat er dit jaar drie incidenten gemeld zijn. Rozebroeken krijgt elk jaar een miljoen bezoekers over de vloer.

Vandaag worden problematische bezoekers herkend door het personeel, maar er bestaat geen zwarte lijst of identiteitscontrole. Maandag stelt de directie een plan van aanpak voor om de problematiek aan te pakken. Mogelijk zullen vanaf dan systematisch identiteitscontroles worden uitgevoerd om klanten met slechte bedoelingen te ontmaskeren. Al moet dat systeem ook conform de GDPR-wetgeving zijn, benadrukt de directie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees