Dochter Liesje (8) treedt in voetspoor van te vroeg overleden volksartiest: “Hij zou zo trots zijn op haar”

Liesje, de achtjarige dochter van de overleden Gentse volksartiest Nico Lenny, treedt in de voetsporen van haar vader. In de show Fieste op ’t ieste van de 3dekkers, het gezelschap van Noël Fack, zingt ze twee nummers. In het Gents natuurlijk.

“Bijna dagelijks kijkt Liesje naar videobeelden van haar papa, zonder dat ik haar daarvoor moet pushen”, vertelt Magali Derck, sinds november 2017 de weduwe van Nico Lenny, die op 32-jarige leeftijd overleed. “Ze bootst hem na en zingt ook de liedjes na. Het is schattig om te zien. Op een bepaald moment stond ik ervan verbaasd dat ze de handbewegingen van Nico gewoon perfect nadoet.”

“Dus ja, tijdens de komende show van de 3dekkers zingt Liesje twee nummers. In het Gents, uiteraard. Eén daarvan is een licht aangepaste medley die Nico en zijn vader vroeger zongen. Het tweede nummer is Vanuit een mandeke, dat ook op de dvd staat die Noël Fack heeft gemaakt ten voordele van de Stichting tegen Kanker. In dat nummer zingt Nico vanuit een luchtballon de lof van Gent”, vertelt Magali Derck. Zelf danst ze mee in de show; ze heeft ook de leiding over de Nico Lennydansers.

Geen stress voor publiek

“Liesje is echt trots op haar vader en kijkt verlangend uit naar de Gentse Feesten. Ondertussen oefent ze thuis. Een goed teken: als ze repeteert met een publiek, voelt ze zich helemaal in haar sas. Dan valt alle stress weg.”

Dochter Liesje (8) treedt in voetspoor van te vroeg overleden volksartiest: “Hij zou zo trots zijn op haar”
Papa Nico Lenny en dochter Liesje: “Ze bekijkt zijn video’s en bootst hem na, zo schattig.” Foto: jvg

“Dat ze trots is op haar vader, bleek onlangs ook op school. Toen ze haar naam moest invullen op een examenformulier, schreef ze Liesje Lenny, terwijl ze officieel Lenssens heet. De juffrouw kon er best mee lachen. Nico zelf zou trots zijn op wat zijn dochtertje doet. Hij zei vaak dat hij erg gelukkig zou zijn mocht ze in zijn voetsporen willen treden.”

Jonge garde

Noël Fack, een van de oprichters van de 3dekkers, bevestigt: “Ik was al gestopt met het opzetten van shows; Nico had dat de laatste jaren van mij overgenomen. Maar een paar weken voor zijn dood vroeg hij me uitdrukkelijk of ik de jonge garde waarmee hij aan de slag was, wou blijven begeleiden. En ik doe nu wat ik hem heb beloofd.”

“Ik ben trouwens heel blij dat we dit jaar in de theaterzaal op het Ledebergplein spelen”, zegt Fack. “Die zaal is volwaardig uitgerust voor dit soort shows en veel beter bereikbaar dan onze vorige locatie. We hebben het artiestenteam ook uitgebreid met onder anderen Chatteloe, die vroeger al eens samen met Nico optrad en ondertussen Miss Travestie werd.”

‘Fieste op ’t ieste’, Theaterzaal Ledebergplein, 20 tot 28 juli. Kaarten en informatie: www.uitbureau.be, 09-324.06.50 en 09-233.77.88.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio