Ontdekker Rik Verbrugghe doet stevige voorspelling: “Dylan Teuns kan top tien rijden in deze Tour”

Ontdekker Rik Verbrugghe doet stevige voorspelling: “Dylan Teuns kan top tien rijden in deze Tour”

Foto: BELGA

Rik Verbrugghe volgde de ritzege van Dylan Teuns in Tignes, waar hij op stage is met de Belgische beloften die straks naar de Ronde van de Toekomst gaan. Ze volgden samen de Tour op tv.

Klik hier voor onze digitale Tourgids

“Prachtige ervaring”, zegt hij. “Die jonge gasten stelden de hele tijd vragen: Wat moet Dylan nu doen? Hoe moet hij het tactisch aanpakken? Dylan deed het slim: hij heeft zich niet gemengd in de strijd om de bollentrui. Wat Ciccone wel deed. Daarna heeft hij hem in de laatste kilometer versmacht.”

 

 

Het is op voorspraak van Verbrugghe dat Teuns dit jaar naar Bahrein-Merida kwam. De Belgische bondscoach sprak de ambitie uit om van Teuns “een winnaar te maken”. Met zeges in de Dauphiné en de Tour is dat aardig aan het lukken. “Dylan is klaar om de volgende stap te zetten. Ik heb altijd geloofd dat hij ook een klassement kan rijden. Als je zesde kan worden in de Dauphiné, dan kan je ook top tien rijden in de Tour. Dit jaar kan dat al lukken.”

Verbrugghe is de rode draad in de carrière van Teuns. Hij haalde hem destijds naar BMC en dit jaar ook naar Bahrein. “Ik heb altijd heel erg in Dylan geloofd. Toen ik hem als belofte (bij de Ventilair - Steria-ploeg, nvdr.) naar BMC haalde, was geen enkele andere ploeg geïnteresseerd. Zonder mij zou Dylan op dit moment misschien geen renner meer zijn.”

LEES OOK. ANALYSE. Dylan Teuns bewijst dat ook bijna vergeten talenten kunnen uitgroeien tot ritwinnaars in de Tour

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.