Belgische spits Mayron de Almeida zet Niederkorn op weg naar winst in voorronde Europa League

Belgische spits Mayron de Almeida zet Niederkorn op weg naar winst in voorronde Europa League

Archiefbeeld: Mayron De Almeida (rechts) bij Virton. Foto: dsj

Het Luxemburgse Progrès Niederkorn heeft donderdagavond zijn heenwedstrijd in de eerste voorronde van de Europa League voetbal gewonnen. Op bezoek bij het Ierse Cork City ging de ploeg van Mayron de Almeida met 0-2 winnen. De Belgische spits nam vanaf de penaltystip het openingsdoelpunt voor zijn rekening. De Almeida zit dit seizoen al aan drie doelpunten in de Europa League.

Mölde nam het in eigen huis op tegen het IJslandse KR Reykjavik. De Noorse ploeg zette de bezoekers opzij met 7-1. Een mooi Europees debuut dus voor de Belgische doelman Alex Craninx, die het doel van Mölde verdedigde. Het jeugdproduct van Real Madrid kon zijn netten wel niet ongeschonden houden.

Ziguy Badibanga won met zijn nieuwe Kazachse ploeg Ordabasy voor eigen publiek met 1-0 van het Georgische Torpedo. Badibanga, een ex-spelers van Anderlecht en Charleroi, startte op de bank, maar kwam in de 55e minuut tussen de lijnen.

De terugwedstrijden van de eerste kwalificatieronde worden op 16, 17 en 18 juli gespeeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.