Dylan Teuns: “Klassement rijden in de Tour? Misschien moet ik dat ooit wel proberen”

Dylan Teuns: “Klassement rijden in de Tour? Misschien moet ik dat ooit wel proberen”

Foto: Photo News

Na zijn spraakmakende overwinning op La Planche des Belles Filles donderdag in de Tour de France heeft Dylan Teuns een kort nachtje gehad. Dat vertelde hij vrijdag voor de start van de langste etappe.

Klik hier voor onze digitale Tourgids

“Een lange dag en een korte nacht. En vandaag de langste rit”, zuchtte Teuns vrijdagochtend in Belfort. “Het was allemaal zo’n hectisch boeltje. Iedereen was laat in het hotel. Dan heb ik met Sporza een interview gedaan, vervolgens ben ik gaan eten, daarna de massage. Volledig de omgekeerde volgorde van normaal. Gelukkig heb ik nog genoeg adrenaline voor vandaag. Ik ben nog niet vermoeid. Maar ik ga vandaag de benen sparen en genieten. ”

Felicitaties van de prins van Bahrein

Op La Planche des Belles Filles trad Teuns in de voetsporen van Froome, Nibali en Aru. “Ik sta nu tussen een mooi lijstje van grote namen. Het begint wel stilletjes aan duidelijk te worden wat ik heb gerealiseerd. Als je je telefoon pakt en kijkt wat er allemaal binnenkomt, besef je pas hoe groot alles is. Ik heb zelfs felicitaties gehad van de prins van Bahrein.”

“Ik heb al voor de overwinning van gisteren bewezen dat ik capabel ben om op het podium te staan van een monument. En ik heb nog altijd de ambitie om klassiekers te winnen. Deze zege in combinatie met mijn ritoverwinning in de Dauphiné kan mij helpen om die mentale klik te maken om nog meer te winnen. Al ben ik altijd wel overtuigd geweest van mijn kwaliteiten. Mijn Tour is al geslaagd. Maar er zijn nog vijftien etappes en veel mogelijkheden.”

“Als je zesde kan worden in de Dauphiné, dan kan je ook top tien rijden in de Tour. Dit jaar kan dat al lukken”, zei Teuns’ ontdekker Rik Verbrugghe vandaag in onze krant. “Ik weet dat niet. Ik heb er al wel over nagedacht. Maar dan moet er anders getraind worden in de aanloop naar een grote ronde. Op dit moment ben ik er niet zeker van. Er moet nog aan details geschaafd worden. Misschien moet ik het ooit proberen. Als je dan het deksel op de neus krijgt, dan weet je tenminste dat je het geprobeerd hebt. Of het dit jaar al kan? Ik weet het niet, ik hou dat liever af.”

Teuns wil zich naar eigen zeggen de twee komende weken liever bezighouden met het proberen winnen van een tweede etappe. “Welke ritten ik in deze trui nog heb aangeduid? Iedereen vraagt me dat al weken op voorhand, maar ik ben niet dat type renner. Ik doe ’s ochtends – of de avond ervoor – het boek open en bekijk wat voor een rit het wordt. Ik weet nu tot zondag wat er gaat komen. De etappe van maandag weet ik bijvoorbeeld niet. Ik moet niet voor het klassement gaan. Ik wil ritten kapen. Of er tot zondag iets bijzit voor mij? Misschien (lachje, nvdr.)”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.