Bild: “Censuur binnen CDU over trillen van Angela Merkel”

Bild: “Censuur binnen CDU over trillen van Angela Merkel”

Foto: AP

Binnen de conservatieve partij CDU van Angela Merkel heerst een “censuur” over het trillen van de Duitse bondskanselier. Dat schrijft Bild, de meest gelezen krant in Duitsland. Merkel was voorzitster van de CDU tot eind vorig jaar.

Terwijl de Duitse en internationale media zich vragen stellen over de gezondheid van de Duitse bondskanselier, en de “mysterieuze beefcrises” (zoals Bild ze omschrijft) “het onderwerp nummer één in de Duitse media” zijn, doet de CDU “alsof Merkel nooit drie beefaanvallen heeft gehad”. De krant schrijft dan ook dat de episodes een “taboe” zijn binnen de CDU.

Angela Merkel zat donderdag neer voor een ceremonie met volksliederen bij de ontvangst van de Deense premier, een dag nadat ze opnieuw in het openbaar was beginnen beven. Merkel wordt binnenkort 65 jaar. De bondskanselier, die al bijna 14 jaar aan de macht is, verzekerde wel dat alles goed gaat met haar gezondheid.

Volgens Bild heeft ze grondige medische onderzoeken ondergaan na haar eerste aanval op 18 juni, naast de Oekraïense president Volodymyr Zelenski. Ze weet dat incident toen aan uitdroging door het warme weer in Berlijn.

bekijk ook

Wat is er aan de hand met Merkel? Bondskanselier trilt onophoudelijk tijdens volkslied

Heel vreemd: Angela Merkel begint voor tweede maal te trillen tijdens plechtigheid

Angela Merkel bibbert opnieuw bij publiek optreden maar “men moet zich geen zorgen maken”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees