Soudal-Lotto en Caleb Ewan al een hele Tourweek in beeld, maar nul keer gewonnen: “Een beetje triest”

Soudal-Lotto en Caleb Ewan al een hele Tourweek in beeld, maar nul keer gewonnen: “Een beetje triest”

Foto: Photo News

Berusting? Diepe ontgoocheling? Of zelfs een tikje tevreden omdat het zo goed als niets scheelde? Aan de bus van Soudal-lotto wisten ze zichzelf amper een houding te geven na de nipte tweede plek van Caleb Ewan – een kwestie van een paar centimeters.

Klik hier voor onze digitale Tourgids

LEES OOK. Zo ontplofte de spurtbom van Dylan Groenewegen op straffe wijze in de Tour: 4km/u sneller dan de rest!

Het goede nieuws: anders dan in de eerste massaspurt had de ploeg Ewan ditmaal wel netjes afgezet in volle finale. “Ik was echt happy met de manier waarop ze me in positie hielden”, sprak ook de Australiër zelf. “Mijn sprint was ook niet slecht, maar misschien had ik iets vroeger moeten beginnen met mijn spurt. Dat is het enige wat ik kan bedenken. Ik kom net iets te laat.” Een milde reactie. Heel anders dan het gegrom eerder deze week na zijn derde plek in Nancy. Sportief manager Sergeant trad hem bij. “Omdat we niet anders kunnen dan tevreden zijn over het werk van de ploeg”, klonk het. “Iedereen zat waar hij moest zitten. Ditmaal hebben we niet te veel energie moeten verbruiken om Ewan naar voor te loodsen. Plus: Caleb zát er. Hij doet mee. Dat is positief.”

Beetje triest

Maar dan het minder goede nieuws: wat ben je met al die halve complimenten? Het verhaal van Ewan is al de hele Tour het verhaal van Soudal-Lotto. De ploeg doet overal mee. Ga het rijtje maar af. Twee derde en een tweede plaats voor Ewan in de massaprinten – “Hij is de regelmatigste van allemaal”, dixit Sergeant. Nu al vijf dagen de bolletjestrui voor Wellens. Een dag de witte trui voor Ewan. En tussendoor nog tweemaal de prijs voor de strijdlust gewonnen. “Er zijn veel ploegen die dat allemaal niet kunnen zeggen”, vatte Sergeant samen. “We staan er overal.”

Maar intussen blijft het hoofddoel van deze Tour wel achterwege: die eerste ritzege. Ook Sergeant moest het beamen. “Wij zijn gekomen voor minstens één en liefst een paar ritoverwinningen. En dat is nog niet gelukt. Nu, de ploegen die wel al gewonnen hebben, zijn dun gezaaid: drie keer Jumbo-Visma, twee keer Quick-Step, een keertje Peter Sagan en donderdag Dylan Teuns. Dan zijn we rond. En we zijn ook nog altijd maar een week ver. Maar ik geef wel toe: het is toch een beetje triest dat we niet in dat rijtje van die winnende ploegen staan.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.