Iljo Keisse blijft langer bij Deceuninck-Quick Step, ondanks interessante aanbiedingen: “Ik kreeg van Patrick alle kansen”

Iljo Keisse blijft langer bij Deceuninck-Quick Step, ondanks interessante aanbiedingen: “Ik kreeg van Patrick alle kansen”

Foto: BELGA

Iljo Keisse is de volgende renner die bij Deceuninck-Quick Step een contractverlenging voor één jaar kreeg. De 36-jarige Gentenaar had nochtans interessante aanbiedingen van andere World Tourploegen, maar zijn voorkeur ging uit naar de ploeg waarvoor hij al uitkomt sinds 2010.

“Ik kreeg van Patrick alle kansen. We konden het altijd goed met elkaar vinden”, aldus Keisse. “Dat klopt ook”, stelde Lefevere gistermiddag in Belfort. “Iljo drong eventjes aan op een contract voor twee jaar, maar toen hij mijn gezicht zag, wist hij dat ik voor renners van zijn leeftijd maar één principe hanteer: één jaar en dan zien we wel.”

Keisse is nog herstellende van een elleboogbreuk en wil volgend seizoen opnieuw dé wegkapitein zijn van Deceuninck-Quick Step. De Olympische Spelen interesseren hem niet langer meer. “Dat is een afgesloten hoofdstuk. Ik heb me ook niet voorbereid.”

Zoals eerder al geschreven, komt ook Davide Ballerini (Astana) over naar de ploeg van Patrick Lefevere.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.