Duitsers stunten in eigen land op Darts Masters: Van Gerwen spectaculair onderuit, ook Anderson en Van Barneveld verliezen

Duitsers stunten in eigen land op Darts Masters: Van Gerwen spectaculair onderuit, ook Anderson en Van Barneveld verliezen

Foto: Photo News

De German Darts Masters hebben vrijdag ongezien spektakel opgeleverd. Wereldkampioen Michael van Gerwen verloor op ongeziene wijze tegen thuisspeler Martin Schindler: de Nederlandse nummer één van de wereld stond 1-5 voor, maar ging uiteindelijk met 6-5 de boot in. Ook voormalig wereldkampioenen Gary Anderson en Raymond van Barneveld vonden hun Waterloo tegen een Duitse opponent.

De Duitsers hebben vrijdag in Keulen gestunt in de eerste ronde van het German Darts Masters, het tweede World Series of Darts-toernooi van het seizoen. Martin Schindler (PDC-53) zorgde voor de grootste verrassing door ‘s werelds nummer een Michael van Gerwen met 6-5 uit te schakelen. “The Wall” maakte bovendien een ongeziene comeback: hij haalde een 1-5 achterstand op tegen de Nederlandse wereldkampioen, tot groot jolijt van het thuispubliek.

“Ik kan het niet geloven, ik sta nog steeds op mijn benen te trillen”, reageerde de 22-jarige Schindler, die bijna tot tranen toe bewogen leek na de winnende dart.

Ook Anderson en ‘Barney’ eruit

Ook Nico Kurz (PDC-181) boekte “de grootste zege in zijn carrière”. Hij versloeg de Schot Gary Anderson (PDC-3), de wereldkampioen van 2015 en 2016, met 6-4 en gooide daarbij een 170 maximum uitworp. De Nederlander Raymond van Barneveld (PDC-30), vijfvoudig wereldkampioen, moest er eveneens aan geloven. Hij verloor met 6-3 van Gabriel Clemens (PDC-56).

In de eerste ronde stonden acht Duitsers tegenover acht topspelers. Zaterdag neemt Schindler het in de kwartfinales op tegen de Oostenrijkse titelverdediger Mensor Suljovic (PDC-9). Kurz ontmoet de Schot Peter Wright (PDC-5) en Clemens geeft Rob Cross (PDC-2) partij. In de vierde kwartfinale staat de Noord-Ier Daryl Gurney (PDC-4) tegenover James Wade (PDC-8).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.