Nairo Quintana werd in zevende etappe bijna op achterstand gereden door… een toiletbezoek

Nairo Quintana werd in zevende etappe bijna op achterstand gereden door… een toiletbezoek

Foto: Photo News

Verschillende renners werden gisteren verrast toen het peloton op zo’n 30 kilometer van de finish even het gashendel opendraaide. Een ervan was Nairo Quintana, kopman bij Movistar en al twee keer tweede in de Tour. Quintana ging vlak na de tussensprint even naar de kant voor een plasje en werd zo verrast door het plotse hoge tempo in het peloton.

“Het was mijn schuld dat ik gelost werd”, vertelde Quintana na afloop op de website van het team. “Ik moest even stoppen om te plassen en we waren snel weer op pad, maar de grote groep was toen net beginnen versnellen. En de jury had ervoor gezorgd dat de volgwagens weg waren, wat het lastiger maakte om terug te keren.”

Quintana kwam uiteindelijk wel terug in het peloton dankzij de hulp van zijn teamgenoten. “Gelukkig waren zij er. We hebben geen grote problemen gehad tijdens het terugkeren, dus dit incident blijft maar een anekdote.” Een anekdote die de kleine Colombiaan desondanks tijd had kunnen kosten.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.