Evelyn Tuytens, de vrouw van Thomas De Gendt: “Vanaf nu zal ik elke dag rabarbertaart maken, denk ik’’

Evelyn Tuytens, de vrouw van Thomas De Gendt: “Vanaf nu zal ik elke dag rabarbertaart maken, denk ik’’

Foto: rr

“Ik had dit vooraf helemaal niet verwacht”, reageert Evelyn Tuytens opgewonden na de straffe zege van haar echtgenoot Thomas De Gendt in de Tour de France. “Ik had de ochtend voor de start wel contact met hem en ik zei hem dat ik vandaag rabarbertaart zou maken. Dat is zijn lievelingsgerecht. Vanaf nu denk ik elke dag rabarbertaart te zullen maken.”’

LEES OOK (N+). ANALYSE. Als zelfs de Tourbaas buigt en zijn hoed afdoet, dan besef je hoe uniek deze prestatie van Thomas De Gendt is

 

Onze reporter Ine Beyen kon zaterdagavond de partner van Thomas De Gendt, Evelyn Tuytens bereiken. De twee kennen mekaar goed. Evelyn is van opleiding binnenhuisarchitecte, maar heeft voor de rol van huisvrouw gekozen, om Thomas volop te kunnen laten koersen. Ze is dan ook dol, dolblij.

 

En ook hun twee kinderen Timo en Amber delen volgens haar volop in de vreugde, de zoon is zelfs zeer opgewonden. ‘’Ik heb Thomas net even aan de lijn gehad, en nadien de telefoon doorgegeven aan Timo. Die wist zijn vreugde echt geen blijf, en was ongelooflijk blij die ook met zijn papa te kunnen delen. Omgekeerd zat hij zeer opgewonden te luisteren naar het verhaal van Thomas zelf over de rit.”

Thomas De Gendt ging al vroeg in de ontsnapping en toch heeft Evelyn niet de hele dag televisie gekeken. “Met de kindjes is dat moeilijk. De laatste kilometers volgde ik wel, en ik zag zijn voorsprong almaar slinken. Onze zoon Timo riep constant : ‘Papa gaat winnen, papa gaat winnen’. Ik probeerde hem te bedaren, want eerlijk ik geloofde er zelf niet meer in. Thomas is zelf geen grote fan van dalen en die twee achtervolgers (Pinot en Alaphilippe, red.) zaten hem echt wel op de hielen. Ik weet Thomas zich echt niet durft te smijten in een afdaling, en die twee Fransen wel. Vandaar…”

Evelyn wist niet echt wat partner Thomas De Gendt van plan was. “Vanmorgen heb ik hem nauwelijks gehoord. We hoorden elkaar kort in een bericht. Het ging niet over de koers. Ik zei hem dat ik rabarbertaart zou maken. Hij lust graag rabarbertaart en ik wilde mijn recept op punt stellen tegen dat hij thuiskomt van de Tour. Vanaf nu maak ik dus elke dag rabarbertaart...”

LEES OOK. Als Thomas De Gendt wint, is het bijna altijd op het hoogste niveau: 15 zeges, 13 daarvan waren WorldTour

Evelyn Tuytens, de vrouw van Thomas De Gendt: “Vanaf nu zal ik elke dag rabarbertaart maken, denk ik’’
Foto: Inge Kinnet
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.