Helft van achtergebleven bagage op Brussels Airport onderweg naar bestemming

Helft van achtergebleven bagage op Brussels Airport onderweg naar bestemming

Foto: BELGA

De helft van de 10.000 bagagestukken die zaterdag achtergebleven waren op Brussels Airport in Zaventem, is zondag onderweg naar de bestemming. Dat zegt een woordvoerster van Brussels Airport.

LEES OOK. Tienduizend bagagestukken blijven achter in Zaventem. Hoe vermijd je ellende? En wat als jouw bagage niet is meegereisd? (+)

In de loop van zaterdagochtend waren op Brussels Airport problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon bagage tot 13 uur niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. De afhandeling gebeurde daardoor manueel. Heel wat vluchten vertrokken zonder bagage. Tienduizend bagagestukken van verschillende maatschappijen bleven achter op de luchthaven in Zaventem.

“Vijfduizend bagagestukken zijn zondag onderweg of zelfs al toegekomen op de verschillende bestemmingen”, stelt een woordvoerster van de luchthavenuitbater. “De andere helft bereikt maandag de bestemming. Op 2 tot 3 procent na. Die kleine minderheid betreft moeilijker bereikbare bestemmingen.”

Voorbeelden van de moeilijker bereikbare bestemmingen kan de woordvoerster niet kwijt. “Vanaf dinsdag wordt gezocht naar een oplossing voor de resterende koffers.”

Corrigeer

NIEUWS