Wanty Gobert-renner Marco Minnaard kiest voor eigen bedrijf en kondigt wielerafscheid aan

Wanty Gobert-renner Marco Minnaard kiest voor eigen bedrijf en kondigt wielerafscheid aan

Marco Minnaard kiest ervoor het bedrijf van zijn vader over te nemen. Foto: Photo News

De Belgische wielerploeg Wanty Gobert moet het volgend seizoen zonder Marco Minnaard doen. De 30-jarige Nederlander heeft besloten na zes seizoenen als prof te stoppen en gaat het familiebedrijf van zijn ouders voortzetten.

Op de website van Wanty Gobert legt Minnaard zijn opmerkelijke keuze uit. “Na zes prachtige jaren als profwielrenner bij Wanty - Groupe Gobert is het voor mij tijd geworden om mijn andere ambities waar te gaan maken. Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten en dat zal ik vanaf volgend jaar proberen te doen. Het is daarom voor mij het juiste moment om deze stap te maken, zodat ik nog een aantal jaren met mijn ouders kan samenwerken en veel van hen kan leren.”

Wanty Gobert-ploegleider Jean-Francois Bourlart reageerde teleurgesteld op de keuze van Minnaard. “Het einde van de carrière van Marco is uiteraard spijtig nieuws voor het team, omdat hij altijd toegewijd was voor het collectief. Marco heeft honderd procent voor zijn vak geleefd, en ik ben ervan overtuigd dat hij tot en met het einde van het seizoen op dit elan zal doorgaan.”

“Hij was een sleutelelement in ons team gedurende de laatste seizoenen”, vervolgt Bourlart. “Altijd klaar om zijn ploegmaten te helpen, maar ook met de capaciteit om een overwinning binnen te halen. Zoals de Rhône Alpes Isère Tour 2017 waar hij Wanty Gobert een eerste overwinning van een UCI rittenwedstrijd schonk.”

De Nederlander reed tweemaal de Tour de France namens Wanty Gobert. Dit jaar werd Minnaard buiten de selectie van de wielerploeg gehouden.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.