Ook Lance Armstrong onder de indruk van Wout van Aert, die zelfs felicitaties krijgt van CEO van Apple

Ook Lance Armstrong onder de indruk van Wout van Aert, die zelfs felicitaties krijgt van CEO van Apple

Foto: BELGA

De ritzege van Wout van Aert in de Tour heeft in de internationale wielerwereld voor héél wat weerklank gezorgd. Van Lance Armstrong over Philippe Gilbert tot zelfs de CEO van Apple.

LEES OOK.Wout van Aert blikt vooruit tijdens de rustdag: ambitie voor de tijdrit, nog steeds geen plaats voor het WK in de planning

“De die hard wielerfans kennen Wout van Aert natuurlijk al langer, maar voor wie het wielrennen niet zo goed volgt: vergeet de naam van this kid niet”, waarschuwt Lance Armstrong in zijn Tour-podcast The Move. “De manier waarop Wout de tiende etappe won, was als een echte patron. Proficiat. Hij is een veldritkampioen, hij won een massasprint en een tijdrit in de Dauphiné,... is er iets dat hij niet kan? Ok, hij is geen klassementsrenner. Moet je ook die beelden zien van Viviani die niet kan geloven dat hij geklopt wordt door Van Aert. Hij is in shock.

Ook George Hincapie, destijds de luitenant van Armstrong en nu co-host in de podcast, was flink onder de indruk van de prestatie van Wout van Aert. “Een proloog en een massasprint winnen. Ok, dat kan. Maar een massasprint en een lange individuele tijdrit. Misschien wint hij volgende week ook de tijdrit in de Tour. Dat hebben we nog nooit gezien. Die jongen is nog maar 24 jaar oud. We hebben nog maar het begin gezien van hoe goed deze kerel kan zijn.”

Ook CEO van Apple feliciteert Van Aert

Hoe groot de mondiale impact van de Tour de France is wordt ook geïllustreerd door de tweet van Tim Cook, de grote baas van Apple. Die feliciteerde op Twitter Van Aert met zijn “ongelofelijke” ritzege. Van Aerts ploeg Jumbo-Visma maakt gebruik van de Apple-technologie bij de analyse van zijn renners.

L’Equipe: de nieuwe parel van het wielrennen

De Franse sportkrant besteedt doorgaans weinig aandacht aan de Belgen en focust liever vooral op de thuisrenners, maar dinsdag kreeg Van Aert toch een pagina in de toonaangevende Franse sportkrant. “Van Aert, de nieuwe parel”, was de veelzeggende kop. In het artikel worden de redenen aangehaald waarom onze landgenoot de wielerhemel bestormt. “Hij blijft altijd kalm, hij leert snel, hij profiteert van een late fysieke volwassenheid en hij maakt gebruik van zijn ervaring uit het veldrijden”, omschrijven ze “het fenomeen”.

Ook Lance Armstrong onder de indruk van Wout van Aert, die zelfs felicitaties krijgt van CEO van Apple

Philippe Gilbert: “Ik hou van Wout Van Aert”

Gilbert stak dinsdag in zijn column in Sud Presse zijn bewondering voor Van Aert niet onder stoelen of banken. “Ik hou van Wout Van Aert”, schrijft de ex-wereldkampioen. “Er zijn renners in het peloton met wie het klikt, en anderen met wie het niet klikt. Maar hij, wat een klasse! Hij heeft bovendien veel lef. De eerste keer dat hij met me sprak was tijdens de Ronde van België in 2017. Ik vroeg hem wat hij leuk vond op de weg. Hij antwoordde: De oudere renners zoals jij, die nog steeds de Ronde van Vlaanderen winnen, komen kietelen!” (lees meer)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.