Deze renners brachten de meeste Megabike-punten op in de eerste Tour-week

Deze renners brachten de meeste Megabike-punten op in de eerste Tour-week

Foto: EPA-EFE

Met 10 van de 21 ritten in de Tour de France achter de rug, is ook onze Megabike-wedstrijd ongeveer halfweg. Een ideaal moment om even achterom te kijken en een lijstje te maken van de renners die de meeste (en minste) punten hebben opgebracht.

In onze Megabike-wedstrijd scoren renners voornamelijk punten door hoog te eindigen in de rituitslag (bekijk het reglement hier). Maar ook de strijdlust en het dragen van een trui leveren bonuspunten op. Met voornamelijk vlakke en licht geaccidenteerde ritten achter te kiezen is het niet verwonderlijk dat de top tien van renners die tot nu toe het meeste punten verzamelden bestaat uit sprinters en punchers.

De lijst wordt op dit moment aangevoerd door de onvermijdelijke Peter Sagan. De Slovaak was in tien etappes al goed voor één ritzege, zes overige top-vijf plaatsen en acht groene truien. Enkel in de ploegentijdrit, op La Planche des Belles Filles en in Brioude eindigde de drievoudige wereldkampioen niet in de top-vijf. Michael Matthews (zeven keer top-tien maar geen zege) en Julian Alaphilippe (één ritzege, in drie andere ritten in de top-tien en zes gele truien) vervolledigen het podium.

Na vier andere sprinters (Ewan, Trentin, Colbrelli en Viviani) wordt de top-tien van grootste puntenpakkers gesloten door drie Belgen: Wout van Aert, Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet.

Meeste waar voor uw geld

Net buiten de top-tien maar een echt koopje bleek Mike Teunissen. Voor een budget amper 3,5 miljoen euro verzamelde de eerste gele trui 365 punten. Dat zijn er 50 meer dan kopman Dylan Groenewegen, die met zijn 12 miljoen euro één van de duurste renners van het peloton was. Ook Xandro Meurisse (301 punten voor een budget van 2,5 miljoen euro) en Giacomo Nizzolo (258 punten voor een budget van 3 miljoen euro) gaven waar voor hun geld. Alejandro Valverde (10 punten voor een budget van 8 miljoen euro) is voorlopig qua kosten-baten de slechtste koop gebleken.

Zelf nog meespelen in het tweede deel van de Tour de France? Dat kan op Megabike.be.

De top-tien van meeste Megabike-punten tot nu toe

1. Peter Sagan: 863 punten

2. Michael Matthews: 650 punten

3. Julian Alaphilippe: 629 punten

4. Caleb Ewan: 483 punten

5. Matteo Trentin: 480 punten

6. Sonny Colbrelli: 475 punten

6. Elia Viviani: 475 punten

8. Wout van Aert: 472 punten

9. Jasper Stuyven: 453 punten

10. Greg Van Avermaet: 415 punten

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.