Premier Michel ontkent plannen over doorstart van regering in lopende zaken met linkse steun: “Complete nonsens”

Premier Michel ontkent plannen over doorstart van regering in lopende zaken met linkse steun: “Complete nonsens”

Premier Charles Michel Foto: isopix

Dat premier Charles Michel zou werken aan een doorstart van zijn ontslagnemende regering met steun van de linkse oppositie is “complete nonsens”. Dat zegt de woordvoerder van de premier als reactie op een bericht in De Tijd.

Premier Charles Michel wil het volgens De Tijd op een akkoord gooien met de linkse oppositie, zodat zijn minderheidsregering in lopende zaken beslissingen kan nemen in een aantal hoogdringende dossiers. Het gaat onder meer om de begroting voor 2020, de aanduiding van een nieuwe Eurocommissaris en van een vervanger voor premier Michel, wanneer die in december naar de Europese Raad verkast.

Maar daar klopt niets van, klinkt het in Wetstraat 16. De premier “ontkent met kracht de beweringen van De Tijd”, zegt zijn woordvoerder. “Hij concentreert zich volop op de lopende zaken. De ontslagnemende regering kan rekenen op 38 zetels in de Kamer. Het verhaal is complete nonsens.”

Pasmunt

De Tijd schreef dat Michel opnieuw wilde proberen wat eind vorig jaar mislukt was na het vertrek van N-VA uit de regering. De premier zou de Wetstraat 16 of het Europees commissariaat willen gebruiken als pasmunt: MR-kopstuk Didier Reynders zou naar de Europese Commissie gaan, waarna een CD&V’er tijdelijk premier wordt. Een ander scenario is dat Reynders Michel vervangt, waarna CD&V-europarlementslid en ex-minister Kris Peeters in beeld komt voor de Europese Commissie. De premier zou vooral naar CD&V kijken, omdat die partij de sleutel in handen heeft: koppelt ze zich los van N-VA, dan wordt een coalitie waarvan de liberalen en de socialisten de paarse as vormen mogelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees