Granaat gevonden in Antwerpen: kasteeldomein afgesloten door politie

Antwerpen -

Het domein van Kasteel Park Den Brandt in Antwerpen is woensdagochtend afgesloten door de politie nadat er een granaat werd gevonden in het restaurant Grand Café. Dat opende niet zo lang geleden de deuren in een vleugel van het kasteel. Eerder op de nacht was er ook een vermoedelijk brandstichting in restaurant Murni, in één van de koetshuizen van het kasteel.

“Vannacht werd de politie naar het kasteel gestuurd omwille van verschillende inbraakalarmen”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Bij nazicht naar eventuele verdachte omstandigheden hebben onze ploegen gezien dat er rookontwikkeling was in het restaurant (Murni, nvdr.).”

De brandweer kwam meteen ter plaatse, de schade bleef gezien de omstandigheden beperkt. De politie gaat uit van opzettelijke brandstichting. “Maar gezien het lopende onderzoek kunnen we geen verdere details geven”, aldus Bruyns.

Ook aan de voorzijde van het gebouw, aan het Grand Café, werden beschadigingen aangebracht. “DOVO werd ter plaatse gestuurd voor het uitsluiten van gevaar na het aantreffen van een mogelijk explosief”.

Granaat gevonden in Antwerpen: kasteeldomein afgesloten door politie
Foto: anro
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees