Twee Georgische inbrekers veroordeeld tot elk 18 maanden celstraf

Twee Georgische inbrekers veroordeeld tot elk 18 maanden celstraf
Mol / Beringen -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag twee Georgische inbrekers veroordeeld tot elk 18 maanden effectieve celstraf voor een diefstal met braak in Mol en een inbraakpoging in Beringen. In Mol wist het duo op 20 februari 2019 3.000 euro buit te maken.

In Beringen werden ze opgepakt nadat een agent in burger op zijn fiets zijn collega’s had verwittigd. Daar werd ook een schoenspoor teruggevonden dat overeenstemming had met sporen aangetroffen in Mol.

Schoensporen

Het gezin in Beringen had het verdachte tweetal opgemerkt in de straat. De man des huizes reed een ommetje en zag het duo dan zenuwachtig wegwandelen. Vervolgens kwam via sms een inbraakalarm binnen. De agent op de fiets had de twee beklaagden ook opgemerkt en besloot hen in de gaten te houden. Vervolgens lichtte hij een interventiedienst in om het tweetal in de boeien te slaan.

Ze waren vanuit Georgië naar België afgezakt en opereerden vanuit Luik. Volgens de rechtbank maakten de twee mannen deel uit van een georganiseerde groepering. Ze draaien op voor de gerechtskosten, waaronder de kosten voor het onderzoek naar DNA- en schoensporen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees