Veertiger perste eigen moeder (79) af en dreigde ermee haar keel over te snijden

Veertiger perste eigen moeder (79) af en dreigde ermee haar keel over te snijden

Foto: Photo News

Houthalen-Helchteren -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag de internering bevolen van een 44-jarige man uit Houthalen-Helchteren wegens een afpersing met geweld van zijn eigen moeder. Op 3 juni 2017 dreigde hij ermee haar keel door te snijden. Hij had plannen om naar zee te gaan en had geld nodig. Hij wilde van zijn moeder zowat duizend euro.

De man werd kwaad en had een kameraad opgetrommeld om hem en zijn moeder van 79 jaar naar een bankautomaat te rijden om het geld af te halen. De vrouw had op haar alarmknop geduwd om de politie te verwittigen. De man had een aardappelmesje genomen om zijn eis kracht bij te zetten. Volgens de moeder dreigde hij ermee haar keel door te snijden. De man beweerde dat hij alleen de kabels van haar alarmknop wilde doorsnijden. Hij was boos dat ze de politie had verwittigd.

Coke en speed

De moeder had op de noodknop geduwd omdat haar zoon steeds maar agressiever werd. In plaats van naar zee te gaan, boekte hij een hotelkamer om coke en speed te gebruiken. De moeder had zich thuis ook opgesloten in afwachting van de komst van de politie. De moeder wist dat haar zoon in een psychose zat nadat hij alcohol had gedronken.

De man verkeerde toen en nu nog in een staat van een geestesstoornis, waardoor hij zijn daden niet kan controleren. Bovendien is het risico groot dat hij opnieuw misdrijven zou plegen. Er is sprake van paranoïde schizofrenie en de alcohol- en drugsafhankelijkheid waarvoor hij al een tiental jaar in behandeling was. Na een residentiële opname ging hij beschut wonen, maar hij herviel in zijn druggebruik. De rechtbank achtte het nodig om beklaagde onder controle van een kamer voor de bescherming van de maatschappij te plaatsen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees